Мирослава Тодорова е новият председател на ССБ
Мирослава Тодорова е новият председател на ССБ

Съдия Мирослава Тодорова е новият председател на Съюза на съдиите в България (ССБ). Това стана известно в петък след приключване на общото събрание на ССБ в Пловдив.
Според правилата на съюза общото събрание избира 7-членен Управителен съвет, който излъчва и новия председател. Мандатът му е тригодишен с право общо на два последователни мандата. Досегашният шеф на съюза - съдията от Върховния касационен съд (ВКС) Стоил Сотиров прие да участва за втори мандат в управителния съвет, но при изричната уговорка да не бъде избиран за председател. Другите петима в УС са: Борислав Белазелков от ВКС, Ирина Петрова от Софийския апелативен съд, Яни Гайдурлиев от Районен съд-Бургас, Живко Желев от РС-Стара Загора и Владимир Вълков от Софийския районен съд.
 

 


 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
justice
|
нерегистриран
18 декември 2009, 07:35
0
-1
именно!!!!
6
vaprositelna
|
нерегистриран
18 декември 2009, 07:35
0
-1
ООО въобще не се очудвам тя има много такива дела обаче се изживява и като критик на съдебната система...
5
justice
|
нерегистриран
18 декември 2009, 07:21
0
-1
да бе страшен професионалист, аз и провериам едни дела в момента,по едно дело направо останах озадъчена по него се е държала като робовладец,като държавен обвинител но не и като съдия,фрапантни грешки и след постановияване на писъда пише мотивите 3 години,в момета дело 553/09 е в САС,и се чака решение ,като се има в предвид псевдо толерантноста към нея,колегите и ще потвърдият присъдата,така се допуска съдебна грешка но нали била „професионалист„„ ако има колеги проверете дали ще се окажа права,и си направете сметка на какви хора подражавате.....ВНИМАВАЙТЕ!!!
4
albert venn dicey
|
нерегистриран
03 ноември 2009, 09:32
0
0
Питанке,
има правни системи, в които съдиите се кооптират (заедно с мин. на правосъдието или друг орган) сами от себе си. Такава е била системата и у нас за кратък период от време в началото на века.

Всяка конституционна и законодателна уредба има своите предимства и недостатъци.
3
питанка
|
нерегистриран
02 ноември 2009, 15:48
1
0
Алберт, по принцип не те харесвам, защото си много надут. Но с две ръце се подписвам под оценката ти за Мирослава Тодорова. В този избор виждам и оптимистична символика. Може във ВСС изборът да се командва от Красьо, но съдиите са избрали измежду тях качествен човек. Права ли съм?
2
съгласен
|
нерегистриран
02 ноември 2009, 09:10
1
0
страхотен съдия. за съжаление в сгс са малко като нея.
1
albert venn dicey
|
нерегистриран
01 ноември 2009, 18:12
1
0
Отличен професионалист!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно