Премиерът в интервю за БНТ
Бойко Борисов поръчал на Цветанов да търси разумен диалог със съдиите
"Това го има и в други държави, но там никога вътрешния министър не казва, че съдиите са мафиоти", каза Борисов

Премиерът Бойко Борисов е поръчал на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да намери начин за разумен диалог със съдиите – "по принцип, не по конкретни дела". Това заяви сам Бойко Борисов в интервю за предаването "Панорама" по БНТ тази вечер, отговаряйки на въпрос на водещия Бойко Василев къде стои той лично в скандала между съдиите и министър Цветанов.
Борисов заяви, че е извикал Цветанов и му е възложил да намери "подходяща формула за разумен диалог - било чрез ВСС или по друг начин". За същото премиерът е говорил и с новата правосъдна министърка Диана Ковачева. Като поясни, че приципен разговор трябва да се търси – "дали с Лазар Груев, дали с Борис Велчев" или направо със съдиите, но не по конкретни дела.
И веднага след това Борисов се впусна да обяснява, че Цветанов е сърцат човек и много иска да се разправи с престъпността, затова силно го боли, когато някой престъпник бива арестуван с европейска заповед за арест и после бъде пуснат. "Между другото, това го има и в други държави, но там никога вътрешния министър не казва, че съдиите са мафиоти", заключи Борисов. След което сложи поантата с изявлението, че "не може ГЕРБ, която е една европейска партия, да бъде свързана с полицейско насилие". 

 


 

 


 

 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
33
sdfg
|
нерегистриран
16 юли 2012, 15:50
0
0
Students' attitude to brand shoes price survey, nearly 88.8% of the college students tend to between 100~300 usd belstaff jacket, this accords with college students' psychological, also accord with the actual economic situation. University Students' pursuit for famous brands, the pursuit of quality, price is the important symbol of grade, but their limited economic capacity, the two balance, the natural price of 100~300 is most college students the right price.
32
sdfg
|
нерегистриран
16 юли 2012, 15:50
0
0
Students' attitude to brand shoes price survey, nearly 88.8% of the college students tend to between 100~300 usd belstaff jacket, this accords with college students' psychological, also accord with the actual economic situation. University Students' pursuit for famous brands, the pursuit of quality, price is the important symbol of grade, but their limited economic capacity, the two balance, the natural price of 100~300 is most college students the right price.
31
*****
|
нерегистриран
09 юли 2012, 05:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
30
Marlie
|
нерегистриран
07 март 2012, 09:11
0
0
29
Emily
|
нерегистриран
07 март 2012, 04:57
0
0
28
zeusreturned
|
нерегистриран
27 февруари 2012, 11:09
0
0
27
Xxallen45xX
|
нерегистриран
23 февруари 2012, 10:38
0
0
http://www.homeownerscover.com/">home owners insurance in florida 8346 http://www.homeownerscover.com/">home term life insurance ytl
26
ехе
|
нерегистриран
06 февруари 2012, 16:41
0
0
Какъв е този сарказъм, написано е само в случай, че е вярно. Ама наистина, вие не давате думичка да се издума за съдебната система, все пак всеки има право да изрази мнение. Иначе, процесуални възможности за забава много.
25
oo
|
нерегистриран
06 февруари 2012, 14:27
0
0
Извинявам се за дължината, но когато фактите говорят и гъзовете като цвцв трябва да мълчат:

ИНФОРМАЦИЯ за съдебните репортери, отразяващи делата с медиен интерес в СГС.


Във връзка със запитвания от медиите по н.о.х.д. №2353/2003г. на СГС, за което е разказвал вътрешният министър Цветан Цветанов в предаването „На четири очи”, фактите установени от съдебния състав са следните:

През 2003г. съдия Тодорова е била в отпуск по майчинство и съдия в СРС.

През 2003г. н.о.х.д. №2353/2003г. на СГС е било възложено за разглеждане на съдията от СГС Д. Атанасова.

Подсъдимите по делото са седем на брой. Обвинението според съдебните регистри е за квалифициран грабеж по чл. 199 НК.

Делото е било разпределено за разглеждане на съдия Тодорова през 2004г., когато е встъпила като съдия в СГС. В съдебното следствие съдът е събрал всички доказателства, поискани от прокуратурата и по искане на защитник на един подсъдимите за първи път е установил съществения факт за компетентната по делото прокуратура, съответно – съд, че този подсъдим към момента на деянието е бил полицай.

Служебното качество е следвало да бъде установено в досъдебното производство още в самото му начало от СГП и от разследващите органи, защото е изисквало според действащия тогава НПК разследването да бъде извършено от Военно-окръжна прокуратура. Тъй като обаче фактът въобще не е бил изяснен от органите на обвинението, погрешно е бил внесен обвинителен акт в СГС от некомпетентна прокуратура, като на съда не са били представени никакви доказателства за полицейския служебен статут на подсъдим по делото.

Без възражения на страните, съдът е приложил задължаващата го правна норма на чл. 288, т. 2 НПК и е изпратил делото по компетентност на Военно-окръжна прокуратура, която го е приела за разследване също без възражения на 09.11.2006г.

Ако СГС не беше прекратил съдебното производство, щеше да бъде „незаконен” съд по смисъла на чл. 6 ЕКПЧОС и щеше да постанови присъда, подлежаща на отмяна.

Прекратяването на съдебното производство е станало веднага след като на съда е станало известно служебното качество на един от седемте подсъдими, определящо специалната компетентност на военната прокуратура, а впоследствие – на военния съд.

Нито СГП, нито Военно-окръжна прокуратура са оспорили преценката на съда и впоследствие Военно-окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт във Военно-окръжния съд, по който е образувано н.о.х.д. № 98/2007г.

Съдия Тодорова не е сменяла работата си нито през 2006 г., нито през 2007 г.

В хода на съдебното следствие съдът не разполага със законна власт да принуждава подсъдимите да дават обяснения, нито да решава кога да става това. Съгласно НПК въпрос на суверенно право на всеки подсъдим е да реши дали ще дава обяснения по повдигнатото му обвинение и евентуално на кой етап от развитие на процеса да направи това.
24
Бате Бойко къде е?
|
нерегистриран
06 февруари 2012, 12:38
0
0
В спора между съдии и Цв.Цв. бате Бойко не каза къде е? Ако е на страната на Цв.Цв., нека вътрешният министър каже имената на съдиите-мафиоти и да каже защо те още са съдии, а не са в затвора? Ако е на страната на съдиите, нека бате Бойко каже кога вътрешният министър ще бъде уволнен за несправяне с работата си, а ВСС ще бъде разтурен?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно