Развитие
Цацаров предлага дисциплинарно наказание за Кокинов
Ангел Илиев пред главния прокурор: Може да съм сгрешил, може да не съм разпределял правилно, но никога не съм оказвал натиск върху Стойчо Ненков
Цацаров предлага дисциплинарно наказание за Кокинов

Главният прокурор Сотир Цацаров днес е внесъл предложение за дисциплинарно наказание на градския прокурор на София Николай Кокинов. Това съобщи самият Цацаров на брифинг днес в сградата на Висшия съдебен съвет.
Предложението за дисциплинарно наказание е провокирано от установено нарушение на случайния принцип за разпределение на делата. Става дума за случая, в който е бил определен Георги Тафров за наблюдаващ прокурор по дело срещу длъжностни лица от НЕК за продажба на ток на чуждо дружество на занижени цени.
В рамките на производството ще се установи дали е вярно написаното върху кориците на делото, че Тафров е определен след указания от Върховната касационна прокуратура, както твърди Николай Кокинов. Засега става ясно само, че Христо Граматиков от ВКП, който е бил посочен като човекът, дал указания, отрича това.

Междувременно днес главният прокурор потвърди, че апелативният прокурор на София Ангел Илиев действително е подал оставка. Това е станало във вторник, ден преди да се проведе заседанието на дисциплинарния състав по производството срещу него. Причината за оставката е определението на СГС по мярката за неотклонение на прокурор Стойчо Ненков, в което съдът приема, че Илиев е упражнил натиск върху Ненков при разпределянето на делото САПАРД. "Може да съм сгрешил, може да не съм разпределял правилно, но никога не съм оказвал натиск върху Стойчо Ненков", е казал Ангел Илиев на главния прокурор. Илиев добавил, че подаването на оставка е най-достойният изход от създалата се ситуация.
Според Сотир Цацаров независимо от оставката на Илиев дисциплинарното производство срещу него за нарушаване на случайното разпределение трябва да продължи.

На днешното си заседание пък Висшият съдебен съвет възстанови на длъжност следовател бившия депутат Делян Пеевски. Гласуването мина единодушно и без дебат. Делян Пеевски сам е подал молба за възстановяване на длъжност. Точката бе вкарана като извънредна в днешния дневен ред на заседанието.

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
33
Lyndee
|
нерегистриран
24 април 2013, 01:50
0
0
32
Cassie
|
нерегистриран
19 април 2013, 11:06
0
0
31
Rochi
|
нерегистриран
19 април 2013, 11:06
0
0
30
Иванов
|
нерегистриран
18 март 2013, 12:08
0
0
Браво!!!
29
DreadKnight
|
нерегистриран
17 март 2013, 23:39
0
0
До Румен - Мен не ме държат за нищо, но ако се опитат - ще ме хванат... нал се сещаш за кое... хахахахааааа.... Та за това мога да си говоря за когото каквото знам и каквото реша да кажа. Намери къде съм написал една хубава дума за Тонева, че не се сещам... А иначе и аз това викам - всеки да си плаща за бакиите, но пък не се кефя, когато някой, за когото знам, че е забъркал доста такива, в един момент заема място, на което трябва да застане човек, който да ги разчиства. Малко сложно стана, но ще ти го обясня и по-просто - все едно Бойко Борисов да се бори с организираната престъпност. Не че в историята няма такива случаи, но конкретният, цитиран от теб човек, определено не попада в тези изключения.
28
румен
|
нерегистриран
17 март 2013, 21:05
0
0
до DreadKnight а тебе пич за топките ли те държат или ти плащат от същото място .цацаров го плуеше като луд и ти и афера и бивол . за една сума от 324 лв бяхте полудели . една лоша дума не се каза за тонева .тя в бяло.... бяло.,бяло колко да е бяло- една бланка и един подпис и хоп дело за 90мил лева - толкова бяло .ти поне взимаш някой лев като плюеш .а аз бачкам и не ме кефи да плащам на някой бакиите. кой какво си е дробил да сърба
27
лилавият циганин
|
нерегистриран
17 март 2013, 19:50
0
0
лилавият циганин Кокинов да изчезва.

Мизерник. Стига си прикривал корумпираните си прокурори от провинцията изрод. Твойта мамичка гадна
26
До един хилещ се злобен магистрат
|
нерегистриран
17 март 2013, 13:18
0
0
"Или не са ти стигнали парите да си купиш такова местенце и сега трещиш от яд. Нещастник мизерен." Ами не всички имот толкова много пари като теб за да си го купят това магистратско местенце... А ти откъде си насъбрал толкова пари за да си го купиш? Да не би твоите тате и маме да са били магистрати и още от соца са си надиплили пачките? Или си станал магистрат още в началото на прехода и си хванал приватизацията на съдебната система от самото начало?
25
DreadKnight
|
нерегистриран
15 март 2013, 21:40
0
0
И нещо от про-"ТИМ"-овския сайт Афера.бг. Кой ще разпореди и извърши проверка... на Цацаров?!
"...От днес вече АФЕРА ще осигури свидетели СРЕЩУ ОТВРАТИТЕЛНАТА ПОРЪЧКОВА СИСТЕМА, С КОЯТО ГОДИНИ НАРЕД ИЗВЪРШВА ГАВРИ ВАРНЕНСКАТА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА. И КОЯТО ОСВОБОЖДАВА ВСЕКИ, КОЙТО И ПЪЛНИ ГУШАТА!
По същата схема, както се освобождават арестуваните корумпирани данъчни, близки до шефа на Варненска окръжна прокуратура Владимир Чавдаров, така същият Владимир Чавдаров със зъби и нокти от месеци наред се мъчи да осуети, вместо да „реализира” ДАЛАВЕРИТЕ И АФЕРИТЕ НА ШЕФА НА НАП-ВАРНА И ЗАМЕСТНИКА МУ .
Апелативна прокуратура за трети път отменя постановлението на Окръжна прокуратура, но този път частично, свързано с проверка по сигнала на Биляна Якова, за безобразия, вършени от шефовете на НАП – Варна.
Пак под покровителството и чадъра на Владимир Чавдаров, в частта за нарушенията, които са допуснали зам. директора Чавдар Янков и директора Светлан Петков, апелативна прокуратура потвърждава постановлението на окръжна прокуратура.
СИМБИОЗАТА е в действие: самата апелативна прокуратура си противоречи – веднъж дава указания на Окръжна прокуратура, а в това постановление в частта за директорите си затваря очите и нищо не казва за собствените си дадени указания, т.е. чадъра е за директорите.
Няма никакви обосновани и конкретни мотиви за тази част от нарушенията. Уж осъществява инстанционен контрол, а това всъщност е замазване на очите.
Никой от тези прокурори не може сносно да обясни как може да кажеш на черното бяло при условие, че има доклад от АДФИ и нарушенията са установени, и Чавдар Янков дори си е платил даже актовете, които са му били съставени.
Пет години АФЕРА алармира за безобразните поръчки и шокиращите безобразия, които се вършат от „мега” прокурори във Варненскса окръжна прокуратура.
Предишният главен прокурор Борис Велчев бе притиснат за срамните части и не смееше да гъкне.
Сегашният главен прокурор Сотир Цацаров също го държат не за сладоледените топки и това няма нищо общо с всичко, което излезе по медиите преди избора му.
АФЕРА разполага с пълна информация за това с какво дишат във врата на Цацаров.
Ще изчакаме обаче да видим докъде ще стигне „принципността” му и ще разрови ли вонящата Варненска окръжна прокуратура. И дали ще шутира един по един „мега” прокурорите си, начело с Владимир Чавдаров, за които ДАНС, ГДБОП най-накрая трябва да си разкършат задниците.
Защото у нас, ако падне пребит и убит някой прокурор, то това никога няма да е заради „битката му с престъпността”, а заради алчността и продажността му."
24
DreadKnight
|
нерегистриран
15 март 2013, 12:23
0
0
"За равния критерий на г-н Цацаров : за нарушение на принципа на разпределение на делата..." - някои ще бъдат наказани /по-тежко или по-леко/, други ще бъдат повишавани, трети просто не са интересни - всичко ще е въпрос на субективна преценка. Въпросът е как точно и под влиянието на кого тя се формира... А "ТИМ" кой и кога ще ги провери?!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно