Преустройството на Военното НДК може да започне
Преустройството на Военното НДК може да започне

Преустройството на Военното НДК в съдебна сграда, в която да се преместят наказателното отделение на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура, може да започне след две седмици.

Главният архитект на Столична община Петър Диков е издал вчера заповед за одобрение на проекта за преустройство на сградата на бул. "Ген. Скобелев" № 23, съобщиха от Министерството на правосъдието. Строителните и монтажните работи по преустройството на сградата могат да започнат след изтичане на 14-дневния срок за обжалване по Закона за устройство на територията.

За цялостното преустройство на сградата, която е собственост на правосъдното министерство, преди десет дни правителството отпусна 10,7 млн. лв. Строителните работи ще продължат около 6 месеца, но зам.-министърът на правосъдието Петко Петков предупреди наскоро, че може да се наложи искане на допълнителни пари, тъй като в последните 2 години състоянието на сградата се е влошило.

Ремонтът ще се извършва от строителния Консорциум "РСРП" - София, който спечели обществената поръчка още на 6 декември 2012 г. Преместването се проточи заради неуредици с авторските права на сградата, които попречиха за начало на ремонта. Правата върху инвестиционните проекти се държаха от "Мактер Консулт" ЕООД и арх. Марин Бакалов, който дори заведе дела срещу министерството. В крайна сметка бе постигнато споразумение с архитекта да прехвърли правата си на МП и да се откаже от водените дела срещу 80 000 лева, които ще му бъдат изплатени от дължими пари по проекта.

В началото на този месец премиерът Бойко Борисов инспектира новата сграда на СРС на бул. "Цар Борис ІІІ", където вече се нанасят гражданските отделения на съда. Тогава Борисов каза, че Военното НДК е щяло да бъде готово вече, ако преди две години не беше паднало правителството на ГЕРБ. Премиерът обеща, че необходимите за ремонта пари ще дойдат от борбата с контрабандата и измамите с ДДС.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
17
|
нерегистриран
25 март 2015, 10:38
0
0
Колко народни пари са закопани в това "Военно НДК" и кой е виновен?! Колко народна пара ще струва това ново "преустройство" и кой ще ги плаща?
16
не колкото тееб Гоше
|
нерегистриран
24 март 2015, 08:52
0
-2
До коментар [#14] от "Мнооо си т.п, Саше!":

Т.п ще казваш на възходящия си, ако му знаеш името!
15
адвокатски кантори в съда
|
нерегистриран
24 март 2015, 08:51
3
-2
До коментар [#11] от "":

Ако се позволи адвокати да имат кантори в съда-както прокурори имат кабинети в съда, очевидно е,че канторите ще бъдат на пледиращи адвокати. Ако си адвокат-изготвящ договори, консултиращ и тн-никой няма да ти позволи да наемаш кабинет в съда. Говорим за 30-40 адвокатски кантори-които ще се разпределят на търг-който предложи най-висока цена. А не за 5000-както пишете. В съдебната палата-десния коридор е на прокуратуратаа. Нека левия коридор да е с адвокатски кантори. Малко на брой-наети от адвокати, които всеки ден се явяват в заседание. Щом е допуснат абсурдът-прокуратурата да е в сградата на съда, нека да има и адвокатски кантори в съда!
14
Мнооо си т.п, Саше!
|
нерегистриран
24 март 2015, 08:49
3
-2
До коментар [#13]: Прочети коментар 11! Иска ти се да излезеш от Търговския дом, но надали ще успееш! Хахахахха!

13
адвокатите ?!
|
нерегистриран
24 март 2015, 08:13
2
-3
До коментар [#12] от "Прокурорите?!":

А къде в тази сграда ще са адвокатските кантори? Щом прокуратурата е в съда-нека да има и адвокатски кантори в съда. С брой кабинете-колкото са прокурорските. Да се обявят канторите примерно на търг-ако питате как да се разпределят=

Да разбираме ли,че от ляво ще се построи крило за адвокатски кантори-огледално на прокурорската част?
12
Прокурорите?!
|
нерегистриран
24 март 2015, 07:05
6
0
На снимката дясната част на сградата (по-високата) е првдназначена за СРП. По-малката, в която са и 35-те съдебни зали, които са толкова на съда, колкото и на прокуратурата, е на СРС.
Пита се в задачата чул ли е някой районния прокурор на СРП или главния прокурор да вземат отношение по ремонта на сградата?! Защо винаги това прави само председателят на СРС?!
11
|
нерегистриран
22 март 2015, 18:28
9
0
До коментар [#8]:
До коментар [#8]: Еййй, много си т.п, Саше! Прокурорите са страна в процеса, но структурата им е съответна на съда и това е така защито осъществяват държавната си дейност ЕЖЕДНЕВНО и еднотипно, поради което няма нищо по-естествено да бъдат в една сграда със съда. Това не ги прави по-близки процесуално до съда. Адвокатите са много повече като брой - само в София над 5000, занимават се с най-различни неща, някои дори без процесуално представителство, нямат ежедневна работа в съда, поради което и не е възможно, а и няма защо да бъдат в една сграда със съда.
Не очаквам да ме разбере адвокатче от Търговския дом,но все пак...
10
Лорд Евгени Минчев
|
нерегистриран
22 март 2015, 17:58
7
-1
До коментар [#9]: Гащите са метафора, но и състояниетомим си личи по изражението, поведението, отношението на носещия ги. Как да приемем, че са чисти като виждаш овчи поглед, държание като в обор и кравешко отношение към ближния и околната среда.
Да не би да описах теб и семействоти ти? Не вярвам, неееее! Ха-ха-ха!


9
до лорда с праните гащи
|
нерегистриран
22 март 2015, 17:20
3
-6
До коментар [#5] от "Лордове от Люлин, селяни със синя кръв":

ти откъде знаеш кой ходи с лайняни гащи? Колко гащи на други си виждал-освен гащите на жена ти, майка ти, и баща ти?
8
прокуратурата вън от сградата на съда
|
нерегистриран
22 март 2015, 17:15
3
-12
До коментар [#7] от "":

Да има и 5 сгради за СРС-не ни вълнува, ама хич. но какво общо има прокуратурата с тази сграда? Вън прокуратурата от съда-какта в новата сграда за СЪД ще настаняват и страна в процеса-прокуратурата! Вън! Или алтернативно-пуснете и адвокатски кантори в сградата на съда!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно