Съдия Нели Куцкова:
Двуличието във ВСС е крайно обезкуражаващо за младите колеги
Как може човек да бъде политически обвързан с нещо, което го няма, коментира още Куцкова
Двуличието във ВСС е крайно обезкуражаващо за младите колеги

Никой не е длъжен да ме избира и никой не е длъжен да ме харесва. Но трябва да обясним какво се случва – след като един час ме хвалиха и задаваха сериозни въпроси, те не ме избраха и не обясниха защо. Всеки акт, който завършва с решение, трябва да бъде мотивиран. Нека кажат – тя не става, защото е такава и такава, глупава, мързелива, корумпирана. Имат право да избират. Това двуличие, което се показа, е крайно обезкуражаващо за младите хора в системата.

Това заяви съдия Нели Куцкова пред бТВ по повод решението на Висшия съдебен съвет от четвъртък. Съдия Куцкова бе единствен кандидат за поста председател на Софийския апелативен съд. Десет от членовете на съвета я похвалиха и подкрепиха в изказванията си, нямаше нито едно негативно мнение и въпреки това само девет от кадровиците гласуваха за съдия Куцкова, четирима бяха "против", а шестима се въздържаха. След разразилия се скандал по повод вота, стана ясно, че поне още двама души, които не бяха се изказали, са гласували за съдия Куцкова.

Единственият, който каза защо е гласувал против, бе Ясен Тодоров. Аргументите му бяха, че я смята за политически обвързана, защото през далечната 1992-1993 г. била заместник-министър на правосъдието. Освен това с избора й щяло да се задълбочи разделението сред съдиите, понеже е член на Съюза на съдиите.

"Ако съм била политически обвързана с г-н Лучников и Петър Стоянов, тогавашното СДС вече го няма. Как може човек да бъде политически обвързан с нещо, което го няма?", отговори днес съдия Куцкова.

Тя даде за пример и друго скандално решение в деня, когато не беше избрана от ВСС – с гласуването на статута на несменяемост на съдия Красимир Мазгалов от СГС. Той е един от активните участници в подписките срещу бившето вече ръководство на градския съд и настояваше заедно със свои колеги ВСС да си свърши работата си докрай и да накаже виновните.

"Лошото отношение към младите хора в съдебната система, които с позволяват да изразят мнение, ме възмути повече, отколкото това, че не ме избраха за председател на Софийския апелативен съд. Това означава който много знае да приказва, няма да придобие статут на несменяемост. А излизай пред медиите и говори за съдиите, и няма как да не отнесеш нещо", каза съдия Куцкова.

По думите ѝ гнилите ябълки в съдебната система не се ограничават със съдия Румяна Ченалова. "Предпочитам да говоря за здравите ябълки – вярвам, че са повече. Дядо ми беше професионален градинар и от него знам, че гнилите не заразяват здравите, но все пак се виждат", посочи тя.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
55
|
нерегистриран
07 май 2015, 06:22
4
-2
Вашето двуличие също ме обезкуражава. Костов дай нова схема, политическия проект Куцкова се провали. Номера няма да мине
54
Ивайло Родопски
|
нерегистриран
05 май 2015, 17:34
7
-1
Како обичам те! Ти за мен винаги ще бъдеш и ще си останеш моя истински административен ръководител!
53
Deja vecu
|
нерегистриран
05 май 2015, 16:53
5
0
До коментар [#52] от "!": НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН! Винаги съм бил почитател на класицизма и привърженик на стария ред. Няма да е лошо и инквизицията да възстановим! Последното - без майтап. Някои дотолкова са изкукали и загубили връзка с реалността, че го мислят за майтап. Няма нищо майтапчийско в една сериозна история от най-голямата и първа световна империя, завещала ни "Дон Кихот". Това ще е вече прогрес, както едно време, когато е бил истинския прогрес за човечеството - култура, знания, просвещение, растеж! До гилотината, разбира се!

52
!
|
нерегистриран
05 май 2015, 13:14
6
0
Следва да се обмисли дали все пак НС да не приеме Закон за вещиците ? Последния съдебен процес срещу вещици по Закона за вещарството е проведен в Англия през 1948 год. Иде време да се помисли по въпроса. Навъдиха се доста и крясъците, пищането, мятането и премятането ежедневно се превръща в оръжие срещу обществото. Гражданите и институциите в държавата следва да бъдат защитени от подобни неудържими ежедневни публични ,масови психоатаки. Доста време мина , но каточели възбудата се увеличава, интензитета на ярост нараства, от рано сутрин се започва чрез ефира,лудо пищене, нападки, поучаване и вряскане. Това се пренася после във видовете медии и СМИ и съзнанието на гражданите се натоварва с кртична маса отрицателна отровна енергия.

51
ЕК
|
нерегистриран
05 май 2015, 13:04
3
-6
48-ми, точно такива като теб с такова пагубно мислене са причината да сте под мониторинг и да ви разделим от Румъния. Не стига, че нито един голям престъпник и корумпиран магистрат не сте разкрили и осъдили, ами ще се скъсате да оплювате малкото светстни, почтени и независими съдии в системата си. Засрамете се!Как при такъв резил с бецзмотивно и лицемерно гласуване на ВСС въобще може да коментирате тази жена?Къде го има това в Европа-, да лъжеш в очите , че ще подкрепин някой понеже е прекрасен, а зад гърба му да гласуваш против и въздържал се?! Много , много има да чакате да излезете от мониторинг и даже се замисляме дали въобще да оставате в ЕС с този пагубен и злобен манталитет .
50
Уди Алън
|
нерегистриран
05 май 2015, 12:22
7
-2
Какви амбиции, какви мащаби! Даже "Голямата награда" не я задоволява!
49
някой да го е загубил, че го търся?!
|
нерегистриран
05 май 2015, 00:02
4
-2
ИЗПАДАЙКИ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ, ДОСТОЙНИЯТ ЧОВЕК - ОНЕМЯВА!
48
|
нерегистриран
04 май 2015, 17:17
20
-5
Колеги от Съюз на съдиите в България,моля най-сетне да спрете да занимавате цяла България със себе си, да си седнете на задниците и да си гледате текущата работа! Създавате погрешен имидж на цялата съдебна власт, а всъщност ние- останалите ви колеги не споделяме вашите виждания.Не сме мислили, че Куцкова на всяка цена трябва да бъде избрана и това, че не е избрана не е трагедия! Всъщност действителната причина да не се кандидатира никой друг,е че щяхте да активизирате цяла пропагандна машина да го очерните! Да, точно вие, а не някой друг, носите основна вина за състоянието на съдебната система, защото тя може да се справи с престъпни случаи като Ченалова и други съдии, но не може да се справи с погрешните решения, вземани заради лични властови амбиции и див кариеризъм! А иначе хората , които лансирате, не са по-различни от средностатистическия съдия- декларацията на Куцкова пред Сметната палата е с достатъчно посочени средства, че ако някой иска да се занимава с нея с цел очерняне, да има хляб за това.
47
|
нерегистриран
04 май 2015, 16:44
13
-3
И ние сме обезкуражени че зам.министри от 92 и 93 г. искат да стават шефове за 5 год. през 2015 г. но не го правим на въпрос, нали>!>!
46
Станчо
|
нерегистриран
04 май 2015, 14:34
12
-9
Ами то няма и БКП, и Държавна сигурност -тогава по логиката на Кучкова никой не е обвързан с тях.Чест на Ясен Тодоров - има доблеста да назове това ,което всеки знае за задкулесието в системата.Задкулисието на ССБ е видно ...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно