Обновена  11 авг 08:07
Снеха обвиненията на двамата германски журналисти

Федералната прокуратура на Германия сне повдигнатите срещу двама журналисти обвинения в държавна измяна във връзка с разкриване на тайни планове за разширяване на онлайн наблюдението в страната, съобщи АП.
Сайтът Netzpolitik.org е бил уведомен в края на юли, че се води разследване срещу създателя на сайта и друг журналист. Миналата седмица правосъдният министър Хайко Маас постави под въпрос решението на прокуратурата да бъдат повдигнати обвинения срещу Маркус Бекедал и Андре Майстер. Маас дори уволни главния федерален прокурор Харалд Ранге, след като се надигна вълна от обществено недоволство за потъпкване свободата на словото.
От прокуратурата излязоха със съобщение, в което се заявява, че се затваря случаят, тъй като вярват, че изтеклите документи не са "държавна тайна" и че няма основание да бъдат повдигани такива обвинения срещу двамата журналисти.
Вестник "Билд" коментира, че Маас не се очертава да излезе чист от ситуацията, тъй като е трябвало да каже на главния прокурор отдавна, че не е имал позволението да води такова разследване.
Няколко партии от опозицията поискаха правосъдния министър и няколко други министри веднага да бъдат разпитани във връзка с разразилия се скандал.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно