Петьо Петров се е вписал като адвокат във Видин
Петьо Петров се е вписал като адвокат във Видин

Бившият шеф на Столичното следствие Петьо Петров се е вписал в Адвокатската колегия във Видин, показа проверка на "Правен свят".

Решението на местния адвокатски съвет, с което Петров е вписан като адвокат, е от 8 юли.

"След като 20 години съм работил за държавата, сега ще работя за себе си", заяви Петров пред "Правен свят". На въпроса защо е избрал Видинската адвокатска колегия, а не софийската, той отговори: "Имам си идеи за този регион, за Северозапада". Бившият следовател обаче не пожела да сподели подробности около плановете си и каза: "Мои са. Тайна". Все пак посочи: "Ще напиша книга за журналистите. Моите впечатления, моята истина за журналистиката. Мога да пиша по-добре от 99% от журналистите – печелил съм национална олимпиада по литература".

Петров посочи, че все още не е започнал да практикува като адвокат. На въпроса вярно ли е, че ще работи заедно с доскорошния си колега в Столичното следствие Христо Панев той отговори: "Дори не знам дали той се е вписал". Панев беше част от екипа, който разследва аферата "КТБ", но през юни напусна системата по собствено желание.

По същия начин още през април следствието напусна самият Петров. Въпреки искането на министъра на правосъдието Христо Иванов срещу него да започне дисциплинарно производство, Висшият съдебен съвет отказа, а след това гласува оставката на следователя. Иванов настоява, че Петров трябва да понесе отговорност след решението на Върховния касационен съд по делото "Цонев, Сантиров, Попов", в което се заявява, че следователят е инсценирал и извършил провокация към подкуп.

Министърът оспори решението на съвета да не образува дисциплинарка и тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) обяви, че е трябвало да бъде потърсена отговорност от Петров. Преди дни обаче това дело се обезсмисли, тъй като ВАС обяви, че решението за освобождаването на следователя от системата е влязло в сила и така образуването на дисциплинарно производство срещу него стана невъзможно. А Петров прекрати кариерата си в съдебната власт с "бонус" от 18 заплати. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
27
|
нерегистриран
23 август 2015, 20:24
0
0
Най-голямото социално зло за българския народ и за България е корумпираната съдебна система! Тя пази и поддържа всички богати престъпници срещу поделяне на част от заграбеното! На практика от десетилетия е налице скрита мафиотска приватизация на съдебната система, което доведе до там магистратите да станат хотелиери и милионери и ортаци на бандите, а богатите престъпници, бандитите и мафиотите да са сигурни, че след като имат пари могат да правят безнаказано каквото си искат! И това е факт: в затворите влизат само бедните или тези които са били обект на голям медиен и обществен интерес, богатите престъпници са си на свобода, малко поолекнали, но с възможности за безнаказани нови грабежи и за компенсация на поделеното с продажните магистрати! Корумпираната съдебна система поддържа и стимулира и корупцията в останалите власти, тъй като техните представители знаят, че могат да се ползват от нейното покровителство. По тази причина пък същите представители на останалите държавни власти си затварят очите пред беззаконието и съдебния произвол и корупцията в съдебната система и от своя страна я толерират! Този мафиотски порочен кръг води до пълно и мултиплициращо се беззаконие довело до унищожаване на основния принцип за всяко демократично общество: разделението и взаимния контрол между различните власти. По тази причина в България няма нито реална законност и справедливост, нито икономически просперитет! По тази причина милиони отчаяни и обезверени българи напуснаха България и трайно се установиха в чужбина!
26
|
нерегистриран
19 август 2015, 18:11
3
0
Не се радвайте! Това е само един от огромното множество магистрати мекерета, корумпета и мафиотчета диплипачковци! В полициянта ,следствоето ,прокуратурата и съдилищата остават да "правораздават" стотици такива, които ще са още по-рафинирани, внимателни и нащрек когато изнудват за подкупи или от яд че не са получили мечтания подкуп ще съсипват съдбините и животите на множество български граждани! Единственото спасение за българския народ и за България, пък и за гражданите на ЕС и за самия ЕС е кардинална промяна на конституцията и основните закони в т.ч. процесуалните! Облекчени процедури за следене и подслушване! специализирано разследване и съд за магистрати - мафиоти. Приравняване на престъплението от полицаи, прокурори и съдии в държавна измяна и предателство към Родината! Въвеждане на големи наказания в т.ч. доживотен затвор, без замяна, пълна конфискация на имуществото в т.ч. придобити на името на съпруга, на човека с който съжителства на съпружески начала, на деца и на роднини до 3-та степен; анулиране на внесените социални и здравни осигуровки /държавата му осигурява пенсията а той вместо да я пази покрит с тогата и пагона бандитства/; лишаване от праваза да не може след като е изгонен от съдебната система да стане адвокат като Кокинов и Еврото и отново да безчинства!
25
|
нерегистриран
19 август 2015, 18:09
2
0
Ето за това следва да се направят промени в Закона за адвокатурата, за да не може всички изгонени от съдебната система за престъпления и далавери да стават адвокати! Това което стана с Кокинов и Еврото е показателно! Следва да се сложи край на тази продължаваща мафиотизация! Мафиотите магистрати да стават мафиоти - адвокати! Единственото спасение за България и българския народ от корумпираната съдебна система е кардинална промяна на конституцията и законите; обявяване на престъпленията от разследващи полицаи, следователи, прокурори и съдии в държавна измяна и престъпления против републиката; въвеждане на завишени ефективни наказания мин. 10г. затвор, лишаване от права, лишаване от пенсия и здравни осигуровки, които държавата му е плащала докато той е вършил престъпления срещу нея; пълна конфискация; особен режим на данъчно отчитане до и на близки роднини и живеещи на семейни начала; въвеждане на специално разследване и специализирани съдилища за магистрати; избор на прокурори и съдии от народа, както при местните избори.
24
и ловец съм, и рибар съм
|
нерегистриран
19 август 2015, 11:20
1
0
Но този което и да е разузнаване да го застреля, няма да сгреши.
23
Не ме интересува КОЙ, понеже de jure е ТОЙ!
|
нерегистриран
19 август 2015, 11:19
1
0
До коментар [#22] от "Ако знаете кой в действителност?":
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Това пиленце трябва да пее като на Миланската скала! Ако имахме истинско контраразузнаване, много интересна информация щеше да излезе ог него за ... Бургас.
22
***********************************************************
|
нерегистриран
19 август 2015, 09:59
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21
този
|
нерегистриран
18 август 2015, 23:06
7
0
еврото бил станал адвокат, щял да защитава престъпниците.Да не би досега да е правил нещо друго, да не иска да каже, че ги е преследвал.Щял да работи за себе си.Досега за кого е работил,да не е работил случайно за държавата.Имал идеи за северозапада-вероятно от най-бедния регион в Европа да го докара до най-бедния в Африка.Човек с качества, не случайно бе предложен за шеф на столичното следствие.
20
|
нерегистриран
18 август 2015, 14:40
4
0
До коментар [#14] от "комбайнер":
ти адвокат след изпит ли стана? Или си от вписаните без изпит?

Не се вълнувай как съм се вписал аз, седи си на чиновническата банка и кротувай.
19
гол
|
нерегистриран
18 август 2015, 13:37
2
-4
Нали адвокат се ставаше САМО, ако си взел успешно изпита си, а това са три последователни етапа. Къде е главният прокур?
18
Васил Левски
|
нерегистриран
18 август 2015, 12:04
4
-1
Да беше мръднал малко у лево и на запад - в Зайчар. Тамън Цецо Василев ще има нужда от айдукатска помощ по бившите западни български земи.

То не беха фабрики за стъкло, инвестиции, корпорации с търговци в храма на Темида. Сега всичкия кристал на Пепеляшка се троши (както се вика у Шопско).

ps. Огледалце, огледалце, я кажи сега КОЙ е най-големия инвеститор с велик адвокат на света?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно