Ченалова стоя два часа в сградата на ДАНС, но излезе само като свидетел
Уволнената съдийка била разпитвана за нейно търговско дело
Ченалова стоя два часа в сградата на ДАНС, но излезе само като свидетел

Снимка: БГНЕС

Уволнената от Софийския градски съд (СГС) съдийка Румяна Ченалова престоя два часа в сградата на ДАНС, където беше разпитвана във връзка с разследване, свързано с нейно търговско дело, по което тя е само свидетел. Тя обаче не посмя да даде повече подробности, защото можела да получи нова призовка.

"Опасявам се, че ако кажа каквото и да било, после ще ми се върне като бумеранг. Ако кажа, утре пак ще получа призовка. Става дума за ново дело", каза само Ченалова.

Миналата седмица тя бе призована от разследващите и отказа да дава обяснения по първото дело срещу нея, което е за длъжностно и документно престъпление.

Според обвинението, през март миналата година, разглеждайки търговското дело, заведено от казанлъшката фирма "Обединени енергийни търговци" (ОЕТ) срещу "Национална електрическа компания", съдийката е извършила две престъпления. Тя е допуснала поправки в протокол от съдебно заседание, които са извършени в нарушение на правилата на гражданския процес – добавени били думи, които нито една от страните не е казвала. По този начин според прокуратурата Ченалова е нарушила служебните си задължения и е помогнала на ОЕТ.

Преди това тя беше обвинена за още едно длъжностно престъпление, свързано пък с делото за двойното убийство пред "Соло" – за това, че от 20 март до 4 юли 2012 г. не е изпратила частния протест на Софийска градска прокуратура срещу определение на Софийския градски съд, с което е отменена мярката "задържане под стража" на подсъдимия Илиян Тодоров, който впоследствие избяга от правосъдието, въпреки че беше осъден на доживотен затвор.

В понеделник Ченалова е поканена и във Висшия съдебен съвет във връзка със записите на нейни разговори с бившата шефка на СГС Владимира Янева. От думите ѝ стана ясно, че вероятно ще отиде във ВСС, въпреки че не виждала противоречие, което да се изяснява.

"Аз твърдя, че такива разговори е имало, а съдия Владимира Янева казва, че не си спомня. Тоест, не виждам къде е противоречието. От друга страна аз трябва да покажа, че заставам зад думите си", каза Ченалова, но допълни, че очакванията ѝ са всичко да приключи без резултат и дори да я обвинят накрая в набеждаване.

Относно вчерашното питане на главния прокурор за това, как е разпределено делото "Октопод" на Румяна Ченалова, днес тя обясни, че то ѝ било разпределено от съдия Карамфила Тодорова. Тогава тя била дежурна по разпределение по правила, определени от тогавашния шеф на съда Георги Колев.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
11
до 10
|
нерегистриран
06 декември 2015, 12:15
4
-2
Чели сме го,а защо не вземете да прочетете мотивите?
10
горчиво за Румяна,а Соло
|
нерегистриран
05 декември 2015, 06:06
3
-5
Защо не прочете особеното мнение на съдия Дончева от собствения й състав
9
адвокат
|
нерегистриран
05 декември 2015, 06:03
9
-2
Ченалова разбирала,ама защо чак сега.Яхтите,колите,дрехи и диаманти с нейната заплата.Изпортиха я Калоян и Момчил,но защо нея ;оставиха на скрито жените на другите адвокати;напр на Стефан.Алчността е порк,но не всички плащат.
8
до 5
|
нерегистриран
05 декември 2015, 02:40
0
0
В грешка си Медуне!
7
Izy
|
нерегистриран
05 декември 2015, 00:41
1
-2
Merry me, Chenalova!!!
Ожени се за мен, Ченалова!!!
6
информирания
|
нерегистриран
04 декември 2015, 19:02
17
-7
Приятели нека да не я бъзикаме,тъй като в момента тя разбира същината на нещата за слабата и безпомощна страна...

Този горчив урок е изключителнп тежък и труден,а и освен това могат да й посегнат и физически.
5
Мечо Пух
|
нерегистриран
04 декември 2015, 17:51
18
-8
Ченалче, Айшето те чака на яхтата в Сливенския.
4
Видов ден
|
нерегистриран
04 декември 2015, 17:01
13
-6
Тази цял живот е опрасквала и когато я опраскаха,равен като вдовица за...
3
Тончо Тонев
|
нерегистриран
04 декември 2015, 16:55
6
-4
Руме, извинявай!
2
Мишо Бирата
|
нерегистриран
04 декември 2015, 16:49
11
-5
ами ако при поредния ботокс ти инжектират рицин , тъй че говори дърта п...о !!!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно