Спецсъдът остави в ареста групата, разпространявала наркотици в Слънчев бряг
Спецсъдът остави в ареста групата, разпространявала наркотици в Слънчев бряг

Специализираният съд определи постоянен арест за всички от групата на Иван Митов, по прякор Слънцето, които са обвинени в наркоразпространение в Слънчев бряг, съобщи "Нова телевизия". Съдът прие, че на този етап са събрани достатъчно доказателства срещу участниците в групата и има опасност да извършат престъпление, ако не са в ареста.

Така съдът наложи "задържане под стража" на Иван Митов, Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев.

Адвокатът на Митов заяви, че нито един от свидетелите, които разказват, че хората му разпространяват наркотици, не посочва неговия клиент като дилър, както и че у него не са открити никакви наркотици.

Любопитен факт е, че един от членовете на групата също проговори и разказа как самият той си е купувал дрога и е продавал такава. По този начин потвърди казаното от свидетелите.

В понеделник МВР и прокуратурата обявиха, че са разбити две групи, разпространявали дрога в Слънчев бряг. Работата по наркогрупите започнала след стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите. Престрелката стана в началото на юни и разследващите се притеснили, че туристическият сезон е пред провал. Първата група е разбита в края на юли, втора - преди 3 дни.

Засега разследващите не коментират дали някоя от задържаните групи е свързана с Митьо Очите, който има присъда за наркоразпространение и в годните е сочен от разследващите като наркобос в региона. Той ще бъде разпитан като свидетел за стрелбата срещу него, в която  се отърва на косъм от смъртта, а най-верният му гард загина.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно