Обновена  12 яну 07:49
​Фолксваген се призна за виновен по скандала Дизелгейт

Германският концерн Фолксваген (Volkswagen) се призна за виновен по три наказателни обвинения във връзка със скандала Дизелгейт и ще плати на американското правителство 4,3 милиарда долара, обяви главният прокурор на САЩ Лорета Линч, цитирана от световните агенции.

Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-голямата глоба за автомобилна компания в историята на Съединените щати. В съответствие със сделката Фолксваген ще бъде глобен за сложна схема за манипулиране на тестове за вредните газове, отделяни от автомобили на германския концерн. Компанията ще плати 2,8 милиарда долара наказателна глоба и още 1,5 милиарда долара по граждански искове.

Американските власти ще повдигнат обвинения на шестима души, изпълнителни директори и служители на Фолксваген, във връзка със скандала. Те са за заблуждаване на екологичните регулатори и унищожаване на компютърни файлове с доказателства. Фолксваген освен това се задължава да сътрудничи на разследването, което може да доведе до нови арести. Компанията представи контурите на сделката още вчера.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно