Двама станаха кандидатите за окръжен прокурор

Двама станаха кандидатите за поста "Административен ръководител на Окръжна прокуратура-Разград". След като преди Нова година документи подаде заместник-окръжният прокурор Тихомир Тодоров, днес на сайта на Висшия съдебен съвет се появи името на още един претендент за ръководната длъжност.

За 42-годишния Сезгин Османов това е втори опит да оглави Окръжна прокуратура-Разград. Преди 5 години той бе единственият конкурент за втория мандат на настоящия окръжен прокурор Огнян Дамянов. Османов е родом от Юпер, завършил е "Право" в Русенския университет, има близо 12-годишен стаж в прокуратурата. Юридическата му кариера обаче започва като адвокат в Русенска адвокатска колегия - 2001-2002 г. През април 2002 г. започва работа като младши прокурор в Районна прокуратура-Разград, две години по-късно е прокурор в Районна прокуратура-Разград, а между 2005 и 2014 г. е административен ръководител на Районна прокуратура-Исперих. В момента е прокурор в Окръжна прокуратура-Разград.

Конкурсът за поста "Административен ръководител на Окръжна прокуратура-Разград" бе обявен на 13 декември 2016 г., едномесечен е срокът за подаване на документи. На 14 февруари 2017 г. изтича вторият мандат на настоящия прокурорски шеф Огнян Дамянов, а според Закона за съдебната власт това е максимално разрешения брой мандати на подобен пост.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно