Обновена  12 яну 07:51
Условни присъди за трима подкупни митничари от Гюешево

Трима митничари от пункта "Гюешево" са получили условни присъди за подкупи, съобщиха от прокуратурата. Кюстендилските обвинители са доказали пред съда, че обвиняемите са виновни за приемането на подкуп, за да не си изпълняват служебните задължения.

Преди три години и половина старши инспекторът в Митница "Югозападна" Д. Давидков поискал и взел пари от М. М. няколко пъти. Общата сума на подкупа е 150 евро. Срещу парите се ангажирал да не извършва митнически проверки на превозваните от въпросното лице товари.

Наложеното на Давидков наказание е "лишаване от свобода" за една година, но е отложено с изпитателен срок от три години. Освен това са му наложили и глоба от 1500 лв. Давидков няма право и да упражнява професия или дейност в МФ и МВР три години.

Съдът призна за виновни и другите двама служители на митническия пункт - М. Мартинов и К. Петров. Те са виновни за същото престъпление, извършвано през същия период. Инспекторът Мартинов действал със съучастник - колегата му К. Петров. Те поискали от М. М. 100 евро, за да не проверяват товара, който пренасял.
Мартинов е осъден на "лишаване от свобода" за шест месеца, изпълнението на което се отлага за три години. Неговата глоба е 800 лв., а санкцията за постове в МВР и финансовото министерство е 3 години.

Наказание от една година и пет месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв. магистратите са дали и на К. Петров. Засеченият подкуп, който си е издействал на митницата, е 300 евро.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийския апелативен съд.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно