Мъж, нападнат от мечка, осъди МОСВ

Смолянският окръжен съд постанови Министерството на околната среда и водите да плати 15 хиляди на нападнатия от мечка мъж в девинско село.Румен Буков от Беден по чудо остана жив, след като мечка нападна обора му на 21 септември 2015 г. Притеснен от кучешки лай, Румен излязъл да провери какво се случва в обора с животните му. Там се изправил очи в очи с мечката стръвница. Мъжът получил рани, тъй като мечката го повалила на земята.

Освен физическите травми, експертизите по делото установили, че в следствие на срещата с мечката мъжът развил остра стресова реакция, която впоследствие прераснала в посттравматично стресово разстройство.Съдът счита, че правото на живот и обществено здраве на гражданите и опазването на защитените видове следва да са в равновесие, а държавата трябва да гарантира и двете.

Магистратите отхвърлиха останалата част от иска на ищеца за сумата от 50 000 лева, както и насочените претенции към Министерството на земеделието и храните. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно