Нови 4 дисциплинарки са образувани срещу прокурори

Прокурорската колегия образува дисциплинарни дела срещу четирима районни прокурори. Това са Райна Бачева от РП Благоевград, районната прокурорка на Варна Цветанка Гетова, заместничката ѝ Милена Даскалова и зам.-районният прокурор на Кърджали Чавдар Чавдаров.

С понижение в ранг за една година пък беше наказан следователят от Пловдив Иван Генчев, за когото е имало и предложение за уволнение. Потвърдени бяха и наказанията "забележка" на прокурор Калин Димитров от Сливница и Антон Радойнов, който е бил командирован в Софийската градска прокуратура.

На днешното си заседание колегията уважи възраженията на районната прокурорка от Благоевград Румяна Иванова срещу комплексната ѝ оценка при атестиране, която е била "добра". Според Иванова, оценката е получена заради неверни статистически данни, като фрапиращи били грешките за 2015 г., когато работила на 100% натовареност, а били отразени 38%.

"Свикнах да възприемам този орган като репресивен, повярвайте ми", каза Иванова. При обсъждането членовете на колегията се съгласиха, че има пропуск.

"Верен на практиката си като репресивен орган, колегията реши, че уважава  възражението и връща атестацията", влезе в тона на Иванова и главният прокурор, като ѝ съобщи решението.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
06 април 2017, 10:11
5
-3
Очевидно е, че ВСС се занимава с онова, което не му е работа и не се занимава с онова, което му е работа.
Прокурорът, дето е ловил риба, го е правил в извънработно време и това не е свързано със служебните му задължения. Тъй че каквито и наказания да трябва да му се наложат, то органът не е ВСС. Това показва, че ВСС е един по-старому тоталитарен орган от старата тоталитарна власт, който си е присвоил правото да се меси тотално в живота на подвластните си роби.
В замяна на това пък няма производство срещу Сарафов, който ругае при изпълнение на служебните си задължения. Това се е случило именно при изпълнение на служебните задължения, втори е въпросът дали те трябва да се изпълняват по този начин. Едно е някой селски прокурор да се е разругал, защото не може всички да са съвършени, а ама поне зам. главния прокурор трябва повече да си мери приказките и да си въздържа нервите.
Да не говорим, че двете варненки имат дисциплинарка точно за подобно изпълнение.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно