Заради забавени дела съдийка от СРС наказана с намаляване на заплатата
Заради забавени дела съдийка от СРС наказана с намаляване на заплатата

Заради системно и неоправдано бездействие, което довело до забавянето на дела съдийката от Софийския районен съд Йорданка Ваклева бе наказана с намаляване на заплатата с 20% за една година. Това реши днес Съдийската колегия с 11 гласа "за" и 1 "против".

Предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу Ваклева е на Инспектората на ВСС и е отпреди две години. Освен че не е изписвала някои дела в срок, съдийката забавяла и насрочването на други такива.

Още едно дисциплинарно дело срещу съдия от СРС разгледа днес Съдийската колегия. Става дума за Николай Василев, също предложен за наказание от ИВСС за същите нарушения.

Дисциплинарният състав е предложил да не бъде наказван, но за това са гласували 7 от колегията, други 5 са били "против". Стана ясно още, че някои от кадровиците са поискали да му бъде наложено наказание. Затова председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че на основание чл. 320, ал. 5 от ЗСВ ще се уведоми повереникът на съдията, на когото пък ще бъде дадена възможност да даде писмени обяснения или да бъде изслушан на заседанието на Съдийската колегия на 2 май.

Според въпросната разпоредба, ако по време на заседанието на колегията има предложение за налагане на по-тежко наказание, се дава възможност на дисциплинарно отговорното лице да даде писмени или устни обяснения.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
23
там в срс-то
|
нерегистриран
19 април 2017, 00:57
22
-2
не разбрахте ли, че наказания има само за забавени дела. на никой не му пука какви фермани пишете, важното е процесът да върви. така че вместо да ревете колко сте натоварени, давайте с мотивите - на две, на три, като гледате да нацелвате правилните резултати, и проблемът ви ще се реши. който иска качество - да жали и да чака такова от въззива.
22
до 21
|
нерегистриран
18 април 2017, 23:16
13
-4
Слушай бе, Готин, ти поне научи ли имената на тези, коити работят събота и неделя и по празниците в съда? Готви се за Господари на ефира! Те поне веднага ще разберат имената на пчеличките, които жужат до 23 ч всеки ден.
21
|
нерегистриран
18 април 2017, 19:37
23
-14
Колеги от СРС - не виждате ли, че с подобна хашлашка дискусия олеквате в публичното пространство. В края на краищата е във ваш интерес тези, които не си вършат работата да бъдат санкционирани, а тези, коит работят съвество - да бъдат поощрени. Защото е несъмнено, че е възможно даден магистрат да има проблем, но не можете да отречете, че специално за Ваклева, а и за някои други се направиха доста компломиси. Разберете, че колкото и клиширано да звучи зад всяко едно дело стои някакъв житейски казус и с бездействието си на практика обезсмисляте попрището си
20
|
нерегистриран
18 април 2017, 19:06
21
-3
На Ангелов му се размина едно зам.-председателско място. То беше една непонисима драма дали той или един друг да е зам., но в крайна сметка Лалов предложи с нищо нвизпъкващата Офицерска, дето едва от 2 години работи в СРС, с мотиви, че изписала на поет нълев състав около стотина заповедни на едни от вечните неможещи /Ваклева, Голакова, Попов/. И понеже Ангелов се изяви по протестите и даде интервю на Сашо Диков, след като последният безуспешно гонеше фолк примата с джипа из съдийските коридори, узкаеаха Ангелов дето едва има 5 гидини като съдия толкова умен, че да става за СГС.
19
до 17
|
нерегистриран
18 април 2017, 18:50
22
-7
Голакова сама ли започна да аи задаваш въпроси. То при теб дали разпределението е включено или изключено няма особена разлика. Като няма захранване на инсталацията, дали е на on или на off няма никаква разлика. Колко години колегите ти те влачат и теб, и теб Ваклева, на плещите си. То бива, ама цял бивол за мезе не бива.
18
|
нерегистриран
18 април 2017, 18:49
15
-5
До № 17 - След като не можеш в "уникалния" едномесечен срок, пиши поне в едногодишен. И се научи да пишеш на кирилица.
До № 16 - Колега, нещо не сте в час. Пропуснали сте леко НО. Освен това, вторият и третият от списъка, за награда, са класирани в конкурса за СГС. Така че тия двамката се спасяват от СРС. Да му мислят тези, които ще им вземат съставите. На Лаков пък днес му гласуваха несменяемост. Така че дерзайте!
17
|
нерегистриран
18 април 2017, 18:27
3
-8
Ako Sa I izchislili natovarvaneto kolko e spored pravilatata na VSS I ako natovarvaneto I e Sa 6 ma chia e otgovornosta che NE smogva v unikalnia 1 mecechen srok.
16
****************
|
нерегистриран
18 април 2017, 18:25
13
-5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15
|
нерегистриран
18 април 2017, 18:16
30
-5
А Голакова кога ше си понесе наказанието или ще мине метър с неизписаните си от пет години дела, като я повишат в СГС. Сега къде е справедливостта, когато Голалова няма да понесе наказание, но пък Петко Петков, дето си изписа делата не му позволиха да преподава в НИП? Къде е правдата? В панталоните или в полата?
14
до 11
|
нерегистриран
18 април 2017, 18:03
20
-9
Защо съкращаваш удобно имената на Влахов и на чирака му Лалов. Червените мишки отдавна се уредиха. А заради такива като Ваклева и Голакова страдат останалите съдии, които не влизат в групата на червените хмери. Да живее комунистическата партия, която сама си направи революцията, и не е спряла да се възпроизвежда.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно