Обновена  20 апр 07:55
Библиотекарка е осъдена, защото си вдигнала заплатата

Библиотекарка от читалището на котелското село Градец е осъдена на 8 месеца условно за присвояване на 3676 лв., съобщиха от прокуратурата. Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Сливен.

Надежда Х. е призната за виновна, че сама си вдигнала заплатата. Това станало през 2014 г., когато разговаряла с настоятелството на читалището и го уведомила, че нейната заплата и тази на хигиенистката трябва да бъдат увеличени. От настоятелството й обещали да разгледат въпроса на общо събрание, но такова не било проведено.

По-късно, през август същата година на друго събрание се разбрало, че подсъдимата е увеличила своята заплата и тази на чистачката без разрешение. Това станало възможно благодарение на пълномощното, което имала да се занимава с финансовите операции на читалището.

Според обвинението присвоените пари за заплати и осигуровки са 2595 лв., а останалите пари са за работно облекло - 450 лв., други разходи - 356 лв., и липси от касата - 274 лв.Когато случаят се разбрал, библиотекарката била уволнена. На 15 септември 2014 г. в своя последен работен ден тя си начислила отново цялата заплата за септември.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно