Обновена  20 апр 07:58
Цацаров е оказал натиск на издателя на "Сега"
Главният прокурор не можел да търпи карикатурите във вестника, критиката по телевизия Би Ай Ти и партия "Да, България"

Издателят на "Сега" и собственик на "Овергаз" Сашо Дончев разкри, че точно преди изборите главният прокурор Сотир Цацаров е направил опит да му окаже натиск да промени политиката на вестника.

"Бях поканен на среща с главния прокурор, за да ми каже, че моето поведение започва да става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това, че аз подкрепям "Да, България", какво е това, че моята телевизия Би Ай Ти, в която моят приятел Сашо Диков, го е превърнал в централен образ, и, разбира се, вестник "Сега" и Комарницки", разказва Дончев пред Дамския бизнес форум на 30 март. Видеозаписът от събитието е качен в YouTube на 15 април. Срещата с Цацаров, за която става дума, се е състояла 5 дни преди изборите на 26 март по молба на главния прокурор в чужд офис.

"И аз го гледам и питам: Вие какво искате да ми кажете? Той ми заяви: Казвам ви, че даже господин Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите," разказва още издателят. "Когато Филчев беше главен прокурор, ми прати барети. И какво се случи? Какво последва?", риторично пита той.

Дончев информирал главния прокурор, че няма нищо общо с "Да, България", освен че познава председателя й Христо Иванов, нито с Би Ай Ти, освен че със Сашо Диков е карал ски. "След като тази институция си позволява да ме заплашва, вие представяте ли си в какво общество живеем?! Мисля, че в едно общество, което има принципи, и законовата уредба и институциите в това общество защитават тези принципи, даже на ум не им идва да хулят някой от екрана на телевизора или да пишат за него глупости във вестника. Във Великобритания няма по-тежки регулации за медиите, но там това не се случва. Случва се поради същата тази култура, поради същия манталитет и поради абсолютната убеденост в безнаказаност", коментира издателят на "Сега".

Тезата, че Дончев издържал "Да, България", се лансира натрапчиво от медиите, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски, още от създаването на партията. Последното т.нар. разследване се появи два дни след срещата на Дончев с главния прокурор.

"Сега" направи безуспешен опит да се свърже с говорителя на главния прокурор за коментар.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно