Обновена  21 апр 07:59
Оставиха в ареста ученика стрелец

Дванадесетокласникът Михаил Делиславов, който преди дни простреля с газов пистолет друг ученик, остава в ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд. Абитуриентът от Руската гимназия е обвинен в опит за убийство на зрелостника Иван Чирпанлиев. Двамата се скарали заради момиче.

Обвиняемият младеж предлагал да пали коли срещу "материални облаги", разказали по време на разпити негови съученици. В съдебното заседание стана ясно и че дванадесетокласникът взимал успокоителни медикаменти заради разстройство на личността. Заради това адвокатите му настояха да бъде освободен, тъй като условията в ареста са крайно неподходящи за неговото състояние.

Самият Михаил Делиславов декларира, че ще съдейства на разследващите и иска да излезе на свобода, за да се яви на матурите. Лошите му характеристични данни обаче мотивираха съда да го остави в ареста. На 9 април младежът простреля в лицето с газов пистолет друг зрелостник, който излизал с бившата му приятелка. Момичето и пострадалия били на хотел в Пампорово, но там пристигнал Делиславов и вдигнал скандал. Пострадалият Чирпанлиев предложил двамата да изяснят отношенията си по-късно в двора на пловдивското училище Стоян Михайловски. На срещата обаче Михаил Делиславов дошъл с оръжие и го използвал.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно