След командироването в Монтана
Зам.-районната прокурорка на Варна е отстранена от поста за три месеца
Зам.-районната прокурорка на Варна е отстранена от поста за три месеца

Командированата в Монтана зам.-районна прокурорка на Варна Милена Даскалова днес беше отстранена от ръководна длъжност за 3 месеца.

Това решение взе Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по предложението на състава, който гледа едно от дисциплинарните производства срещу нея.

Срещу Даскалова и доскорошната районна прокурорка на Варна Цветанка Гетова, която беше командирована от главния прокурор Сотир Цацаров във Видин, има две дисциплинарки.

Последният случай, заради който Цацаров поиска уволнението им, е от 13 март. Тогава Гетова и Даскалова напуснали работните си места малко след обяд и отишли в заведение, където останали до вечерта. Срещу тях бил подаден сигнал за употреба на алкохол в работно време. Техни колеги отишли в заведението да извършат проверка. Установили, че до 15.30 ч. двете прокурорки консумирали ракия, уиски и бира.

Другото дисциплинарно производство срещу Гетова и Даскалова е за случай от края на миналата година. Тогава жена подала сигнал в МВР срещу мъжа, с когото живее, защото я заплашил с убийство. Особеното в казуса е, че въпросният човек вече е бил осъден за убийството на първата му съпруга. Разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на разследващ полицай, като прекъснали разпита на пострадалата. След това обяснили на жената, че с подадената жалба може да вкара мъжа в затвора, а той имал много познати и не бил това начинът да се защити. Жената била разубедена и се отказала от сигнала си.

Искане за временно отстраняване от ръководна длъжност на районната прокурорка на Варна няма. След командироването във Видин на Цветанка Гетова обаче шефът на окръжната прокуратура в града Владимир Чавдаров определи поста ѝ временно да се поеме от заместника му Красимир Конов. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Нов
|
нерегистриран
31 май 2017, 16:19
7
-9
Само това ли? Пак са се уредили....много шум на нищо!
2
...
|
нерегистриран
31 май 2017, 15:38
20
-4
До коментар [#1] от "нерегистриран":
На това се вика подборен отстрел
Време им беше на тези двете пиянки.Наиграха се.
1
|
нерегистриран
31 май 2017, 14:51
15
-7
На това се вика подборен отстрел
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно