Прокурор Димитър Захариев остава под домашен арест

Апелативният специализиран наказателен съд остави окончателно под домашен арест плевенския прокурор Димитър Захариев, съобщи "Нова телевизия".

Той беше задържан миналата седмица в Софийския градски съд, докато срещу него се гледаше дело за принуда. Новите обвинения срещу Захариев са за участие в престъпна група за рекет, оглавявана от Камен Балбузанов-Куката, който беше задържан в края на април. Според държавното обвинение Захариев е участвал в престъпната група и е изнудвал лекар за пари. Ролята му в групата била логистична и покровителска. Преди седмица Специализираният наказателен съд наложи по-леката мярка на прокурора, след като прие, че няма опасност той да се укрие, а имал и заболявания. Прокуратурата протестира определението с искане за задържане под стража, а обвиняемият обжалва с искане за още по-лека мярка.

Апелативните съдии също са приели, че има достатъчно доказателства за участието на Захариев в организирана престъпна група. Според тях обаче той може да извърши престъпление, ако излезе на свобода, но прецениха, че "домашният арест" в достатъчна степен ще ограничи тази възможност.

Заедно с него, задържан преди седмица беше и служителят на Главната дирекция "Охрана" Мирослав Минков. Освен за участие в групата, той е обвинен и за закана с убийство, след като пред други служители заявил на своя колежка, че мъжът ѝ ще бъде убит, ако продължава да свидетелства срещу бандата. Той беше пуснат още на първа инстанция срещу "подписка", след като спецсъдът прие, че няма достатъчно доказателства за участието му в престъпната група.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно