На първа инстанция
Четири тежки присъди за убийството бургаския бизнесмен Стоян Стоянов
Четири тежки присъди за убийството бургаския бизнесмен Стоян Стоянов

Девет години след като бураският бизнесмен Стоян Стоянов беше отвлечен и убит, окръжният съд в града постанови четири тежки присъди, съобщи "Флагман".

На 20 години затвор като поръчител на жестокото престъпление беше осъден бившият шеф на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов. Той е в неизвестност от 2008 г.

Другият сочен за поръчител - Галин Костов, който преди две години спечели конкурс и стана частен съдебен изпълнител, беше оправдан.

Присъда от 20 години затвор получи Стоян Петров, който в момента изтърпява друга тежка присъда зад решетките. На 18 години лишаване от свобода беше осъден Стоян Колев, а на 17 години Нено Стоянов.

Съдът постанови четиримата осъдени за убийството на бизнесмена да изплатят близо 500 хил. лева обезщетение на близките му.

Това е вторият път, в който Бургаският окръжен съд се произнася по делото. Преди три години двамата сочени за поръчители - Станислав Михайлов и Галин Костов, бяха оправдани. Присъди получиха само обвинените като физически извършители на престъплението - Стоян Петров и Стоян Колев. Соченият за посредник Нено Стоянов беше оправдан. Така се оказа, че има осъдени за изпълнение на поръчка, но не и поръчители. Заради това Бургаският апелативен съд върна делото за ново разглеждане на първа инстанция.

Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6 март 2008 г. Полицаите откриха трупа му през октомври 2009 г. в местността Горска нива край несебърското с. Паницово. Мотивът за убийството бил отказът на Стоян Стоянов да купи съседен на свой имот от 2.5 дка на стойност по-висока от реалната. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
до 3
|
нерегистриран
18 юли 2017, 17:52
0
0
В нощта преди да стане ясно, че е изчезнал, ролетната щора на гаража под кооперацията на Стоянов се отваря и оттам почти излита тъмно BMW с пловдивски регистрационни табели.
В Бургас обаче магистратите нямат капацитет да разрещат това убийство.
Под капацитет имам предвид не интелигентност и професионализъм, а топки.
Всичко е навързано, всичко е мафия.
3
|
нерегистриран
18 юли 2017, 17:31
0
0
Само да добавя, че поръчителите и убийците са други...
2
до 1 - Нееее, грешиш
|
нерегистриран
18 юли 2017, 07:23
5
0
Бургашката окръжна шефка е завършила т.нар. университет, който се помещава в сградата на един други ПУЦ - АОНСУ, демек Нов български т.нар. университет.
Бургашката апелативна шефка е завършила Бургашкия ПУЦ.

Бащата на Бургашката окръжна шефка държи Созопол и яхтеното пристанище там, демек има голяма близост до една дневна граблива птица със сарай на брега на морето в парк "Росенец". Мъжът й има бизнес, както и брат й, а тя си прибра преди години в окръжния т.нар. съд милия на сърцето й бивш следовател от Плевен (Да ге!)
Поредния съпруг на Бургашката апелативна шефка е един от основателите на ГРОБ, а двамата имат апартамент, в който ченгетата намериха бардак. Но тя не знаела, ръйш ли ма?

Въобще Бургашката т.нар. магистратура е трагикомедия.
1
БургаскиЯт окръжен съд
|
нерегистриран
17 юли 2017, 19:52
6
-1
Е нали неговата незаменима "шефка" си я избрахте ... с електронен вот, а?

Завършила местния ПУЦ.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно