ВСС откри процедура за преместване на административни съдии в София, Пловдив, Хасково и Бургас
ВСС откри процедура за преместване на административни съдии в София, Пловдив, Хасково и Бургас

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за преместване на съдии във високо натоварените административни съдилища в София-град, София-област, Пловдив, Хасково и Бургас.

Решението на колегия е така да бъдат заети 4 съдийски длъжности в Административен съд София-град и по една в София-област, Пловдив, Хасково и Бургас. За местата могат да кандидатстват по един съдия от ниско натоварените административни съдилища във Враца, Велико Търново, Шумен, Видин, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Смолян и Габрово. Възможността да се кандидатства и за място в Хасково беше допълнително приета, въпреки че процедура за съда там вече беше открита.

Административните ръководители трябва да уведомят съдиите за решението и в 14 дни от получаването му, желаещите трябва да подадат заявления за участие в процедурата. Юлия Ковачева припомни критериите, от които ще се ръководи колегията - комплексна оценка от атестацията, продължителност на юридическия стаж и значимост на личните мотиви на кандидатите. Тъй като е възможно в хода на процедурата да се получи дублиране на места, предвид желанията на кандидатите, колегията реши, че след подаването на заявления от съдиите, може да обяви и допълнителни критерии за преназначаване. "Това ще бъде един своеобразен конкурс по документи", допълни Ковачева.

Междувременно, и.ф. председателят на Административен съд-Пловдив Георги Петров ще се върне на работа като съдия в Административен съд-Пазарджик. Миналата седмица колегията избра за председател на съда в Пловдив Явор Колев, който беше заместник на Петров. Съдия Петров пък е изпратил молба до Съдийската колегия, с която заявява желанието си да се върне на работа в Пазаржик, където съдът е сред най-натоварените, а има и свободна длъжност за съдия. Друг вариант пред колегията беше да закрие една от длъжностите за зам.-председател на съда в Пловдив и да разкрие такава за съдия, която да бъде заета от Петров, но единодушно беше взето решение да бъде уважено желанието на магистрата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
До # 2
|
нерегистриран
05 август 2017, 14:22
1
0
Това нищо не е в сравнение с процедурата по чл. 194 за СГС
5
|
нерегистриран
02 август 2017, 21:55
0
0
Светла Петкова се закле като съдебен заседател
4
113
|
нерегистриран
01 август 2017, 16:56
12
-3
До коментар [#3] от "112":
Сега като завалят едни съобшения по вайбър, като се заразнасят едни ми ти кошници с плодове - ще стане нещо като спам-атака на Кооперативния пазар в Люлин...
Суджуците в съдебната власт се раздават под формата на преподавания, лекции, семинари в университетите на Сорос и другите мероприятия финансирани от добрите момчета от Ленгли. Има и от издателство "Сиела" примерно. Господин "НЕ НА СТРАХА" беше там да му издадат умотворенията като на бай Тошо. С тази разлика, че бай ти поне беше почтен за разлика от него!

Някои дават за пример Пиночет който ликвидира за момента корупцията. Те да се молят да не го сменят дедо им Сорос с некой по-така старец и да видят тогава какво е липса на болтове, гарнитури и катастрофа с фатални последици. Щото и суджука има два края, ама става за ядене.
3
112
|
нерегистриран
01 август 2017, 15:31
14
-1
Сега като завалят едни съобшения по вайбър, като се заразнасят едни ми ти кошници с плодове - ще стане нещо като спам-атака на Кооперативния пазар в Люлин...
2
Ето я КОРУПЦИЯТА
|
нерегистриран
01 август 2017, 12:48
22
-5
Поквара, разврат и развала.

Управляват от 5 години с по 7 бона само на базов лагер. И не могат да изкачат 100 метра нагоре, т.е. да си планират равномерно натовареността и затова сега ще джуркат съдии като брашнен чувал или пък ще уредим "наши хора" които сме назначили някъде където няма много желаещи /стара корупционна схема/ на най-корумпирания орган в страната - ВСС.

Ако продължават в същия стил и с турбонаглостта си да "узаконяват" рушветчийството си през образователни семинари на съсловни организации, заплащани от разни ми ти чужди фондации ще има ВНС. Сигура.

АМИН
1
|
нерегистриран
01 август 2017, 11:27
17
-2
За Хасково вече беше открита. Пак ли откриват или Правен свят не е разбрал нещо.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно