Обновена  11 авг 07:50
Мануела Малеева се почувства обвинена в лъжа от министъра на туризма

Най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева сподели в профила си във "Фейсбук" част от свой разговор днес с министъра на туризма Николина Ангелкова. Според Малеева министърът на няколко пъти й казала, че не й вярва, че е отседнала на море на плаж Корал без да ползва ток и вода.

Според бившата спортистка това на практика означава, че е уличена в лъжа.

Разговорът явно е проведен при посещението на министъра на туризма в района по-рано днес. След него се разбра, че заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морски плаж Корал.

Причината е, че при проверката на един от трите плажа за природосъобразен туризъм е било констатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, монтирани са и тоалетни. Инспекцията е била извършена съвместно с кмета на Царево Георги Лапчев, представители на РИОСВ, РЗИ, МВР, областна управа.

От трустическото министерство посочват и са открити нарушения, свързани с незаконното черпене на ток и вода.

При инспекцията е констатирана незаконна постройка, разположена в имот държавна собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия. По този повод Министерството на туризма ще подаде незабавно сигнали до електроразпределителното дружество ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, МВР и прокуратурата.

Ангелкова е коментирала, че ситуацията на Корал от днес доказва за пореден път необходимостта от ясен регламент къде може да се къмпингува. Идеята е със Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма да се облекчи режимът за изграждане на къмпинги, но те да бъдат само на регламентирани места с необходима инфраструктура и хигиенно-санитарни условия.

През септември 2017 г. работната група, създадена със заповед на министър Ангелкова, трябва да излезе с предложение за регламент на къмпингуването или да препотвърди вече гласувани миналата година текстове. В комисията участват експерти от различни ведомства и представители на екологични и други неправителствени организации

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно