Обновена  11 авг 07:51
Валери Симеонов: Нагла демонстрация на корупция в Бургаския административен съд

Вицепремиерът Валери Симеонов публикува остър коментар в страницата си във фейсбук по повод факта, че Бургаският административен съд е отменил всички 79 акта на НАП за затваряне на заведения.

Ето и целия коментар на Симеонов:

По БНТ казах, че Бургаски административен съд, ръководен от Панайот Генков, е отменил всичките 79 акта на НАП за затваряне на заведения допреди една седмица. Вече 36 часа след като дадох интервюто, нито една медия в държавата не е коментирала скандалните решения – дали това е случайно? Във войната за закон и ред по морето сме изправени не просто срещу мутрите и чувалите им с пари, но и срещу хора от изпълнителната, законодателната, съдебната и медийната власт – съучастници на престъпниците. Тези хора са нагли, корумпирани и безскрупулни, но държавата ще докаже, че върховенството на закона може и ще бъде наложено. Що се отнася до съдията Генков, бивш член на Висшия съдебен съвет на Република България, той е известен с получения за жълти стотинки имот на брега на Приморско в скандала от 2010 година, повлякъл оставки, дела и огромно обществено възмущение. Сега се прочува и като ръководител на съд, който отмени по жалба на нарушителя акт на НАП, още преди самият акт да бъде донесен в съда.

Жалбата е прелетяла с космическа скорост до Бургас, докато актът още пътува? Явно, докато истината си обуе гащите, измамата наистина може да обиколи света – както е казал Чърчил. Но въобще, има ли гащи в Бургаски административен съд? За тази нагла демонстрация на корупция, ще подам жалба в етичната комисия към ВСС и Върховния административен съд. Какво още трябва да се случи в България, за да започне съдът да си върши работата и да не бойкотира опитите да се въдвори законност и ред в туризма и държавата? Борбата продължава – въпреки медийното затъмнение.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Янко
|
нерегистриран
11 август 2017, 19:29
2
-1
В този случай Симеонов е абсолютно прав. Няма как от 79 акта на НАП 79 да бъдат отменени от съда! Такова определение означава че в НАП работят абсолютни идиоти, или ведомството на господин Генков е касичка за усвояване на пари. Поне да беше пуснал няколко акта - просто за статистиката. Едва ли някой ще повярва, че в НАП работят някакви дебили, но пък за това пък в съда са ангели в бяло, които възстановяват светата истина. За всеки здравомислещ подобен казус е абсолютно ясен и без какъвто и да е коментар.
Затова е наложителна реформа по отношение на функционалния имунитет на магистратите. Те трябва да носят отговорност за своите решения, в т.ч. и съдебна.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно