Обновена  22 авг 07:37
Майка умува 3 дни преди да съобщи, че мъжът й насилва дъщерята

Баща от русенското градче Мартен изнасилвал дъщеря си година и 4 месеца. Детето мълчало от срам, пише Монитор.

Престъпление излязло наяве, след като майката хванала по време на полов акт бащата и дъщерята. Три дни жената се чудела как да постъпи и накрая се решила да подаде жалба в полицията, разказа самата тя преди началото на първото съдебно заседание по делото.

Пред състав на Окръжния съд в Русе трябваше да се проведе предварително изслушване на страните, но момичето писмено е отказало да участва в процеса и не се яви. Прокурорът поиска то да бъде представлявано от особен представител, който компетентно да отстоява правата му. Съдията отложи делото за 28 август.

Извращенията започнали през октомври 2015 г. само три-четири месеца след като момичето навършило 14 години.

То останало да живее само с баща си Йорго и с двете си по-малки братчета в къща под наем в Мартен, тъй като майката Десислава заминала да работи в чужбина. Жената не отрича, че се е занимавала там с проституция.

По думите й тръгнала е по лошия път заради непрекъснати проблеми в семейството и упреци от страна на Йорго, с когото имала фактическо съжителство, че децата не са от него. Момичето било принуждавано от баща си да правят секс със сила и непрекъснати заплахи.

За година и четири месеца това се случило общо 42 пъти. Освен това детето се страхувало, че ако каже на някого и бъде отделено от семейството, няма да има кой да се грижи за двете й братчета.

Те били на 9 г. и на 11 г., когато бащата започнал да насилва дъщеря си. Извращенията продължили до януари 2017 г., когато майката подала жалба в полицията.

Момичето, което сега е на 16 г., е настанено в кризисен център заедно с двете си братчета. В момента майката живее в барака в покрайнините на Русе с друг мъж. Бащата насилник е българин и е с начално образование. Прехранвал се е със сезонна земеделска работа.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно