Обновена  24 авг 07:39
Манол Генов: Обвиненията срещу мен са абсурдна опорна точка

Народният представител от "БСП за България" Манол Генов излезе с позиция по повод постоянните нападки и обвиненията на ГЕРБ, че е замесен в схема за купуване на гласове. "Чувал съм, че няма лоша реклама. Но да си позволя да приемам толкова дълго време толкова безплатна реклама за мен, каквато ми правят нарочени партийни говорители, а и лично премиерът и лидер на ПП ГЕРБ, ми идва нетърсена екстра", заявява той.
Генов смята, че ГЕРБ са го нарочили за една от удобните си опорни точки, през която по-лесно да понесат скандалите, налазили управлението им. "И като се почна от твърде компрометирани политически хамелеони, които в момента са катапултирали в парламентарната група на ГЕРБ, та се мина през премиера и верните му адютанти. Ако ще темата да е за синоптичната прогноза, все моето име им е на бързо говорене", отбелязва депутатът. "Впечатляващите умения на премиера да манипулира на принципа "една лъжа, казана сто пъти, работи като истина" може да си ги упражнява навсякъде, където реши, че може да рискува. Но нека не го прави върху гърба и лицето ми, както и това на БСП", заявява социалистът.
Депутатът отбелязва, че премиерът предвидливо пропуска да спомене директно името му в подмятания за евентуални престъпления. Според Генов това се дължи на факта, че Борисов знае, че ако го направи, означава, че си позволява публично клеветнически квалификации, за които се носи наказателна отговорност. Добре е да го каже и на бръщолевещите му верни партийци, които отчитат актив с това колко пъти ще ми споменат името напоследък, добавя той. Генов призова ГЕРБ да изчакат цялото разследване, а при нужда - и произнасянето на съда. "Имам търпение и съм убеден, че ще докажа там, където законът го изисква, че привличането ми като обвиняем граничи с откровено недоразумение. Защото така постъпват грамотните и с достойнство хора", категоричен е той. Депутатът отбелязва, че респектът му към разследването не му позволява на този етап да огласява колко нелепи и с липсваща логика са подозренията на прокуратурата за вината му по евентуално т.нар. купуване на гласове.
"Народните представители от "БСП за България" не сме анонимници, строени на принципа "ред суджуци, ред стражари", както изглеждат редиците на всеизвестната управляваща партия. Всеки от нас носи лична отговорност и грамотност за това кой е и как трябва да постъпи, без да накърнява нито общия, нито собствения си имидж", подчертава Генов и обещава да продължи да е активен депутат.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно