Обновена  24 авг 07:39
МС предложи втори мандат за шефa на ДАТО

Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за назначаването на Цветан Китов за председател на Държавната агенция "Технически операции", считано от 23 октомври 2017 г., съобщиха от правителствената информационна служба.
Китов изпълнява тази длъжност от 23 октомври 2013 г. с решение на Министерския съвет. 4-годишният му мандат изтича тази година. Влезлите в сила промени в Закона за СРС предвиждат председателят на ДАТО да се назначава с указ на президента на републиката по предложение на Министерския съвет.
Според биографичната му справка Китов е дългогодишен служител на МВР, работил е в "Оперативно-техническа информация" и в Национална служба сигурност. От август 2013 г. е зам.-председател на ДАТО, а от октомври 2013 г. е назначен и за председател.
През 2015 г. Бойко Борисов обяви: "Цветан Китов няма да си дава оставката, защото не му я искам. Той ми е бил студент 4 години, прекрасно го познавам и знам какви качества има, така че въобще за Китов не бих водил диалог с никой".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно