Обновена  05 сеп 07:45
Уволниха карловски полицай по недоказано обвинение

Обвинен в кражба полицай от Карлово беше уволнен, но обжалва заповедта и Пловдивският административен съд го върна на работа. Служителят на реда е подсъдим за кражбата на мотопед, но решение на съда дали е виновен, или не няма, а в заповедта на освобождаването му липсва задълбочен анализ на случилото се и просто е записано, че той е уронил престижа на МВР. С тези мотиви съдия Георги Петров обявява уволнението за незаконосъобразно. МВР в лицето на шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив Атанас Илков разполага с опция за атакуване на съдебното решение пред ВАС.
Според прокуратурата на 5 октомври 2015 г. полицаят и синът му взели от двора на къща на ул. "Калифер войвода" в Карлово мотопед, марка "Априля", с английски регистрационни номера. Вратата към двора не била заключена. Сигналът за кражбата бил подаден 2 дни по-късно и когато изпратеният на мястото патрул прегледал записите на видеокамерите в съседство, установил, че мъжът с джипа, в който е натоварен скутерът, много прилича на техен колега. Извикали го за справка и той обяснил, че не става дума за кражба, а за договорено със собственика взимане на мотопеда като гаранция, че той ще върне заем от 160 лв. на сина на униформения. Веднага била образувана вътрешна проверка и полицаят бил отстранен от работа, а оръжието му отнето. В писмените си обяснения до ръководството на МВР полицаят обяснил, че обвинението в кражба е изфабрикувано, но въпреки това в края на март т. г. бил уволнен.
Той има 20 години стаж в системата на МВР, награждаване е 4 пъти и досега не е бил наказван. При това положение и при липса на решение по Карловския районен съд по обвинението в кражба уволнението е отменено.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно