Обновена  07 сеп 07:43
Отложиха делото на Анита Мейзер за октомври

Подновеното дело срещу миската Анита Мейзер за смъртта на съпруга й Николай Димов, причинена по непредпазливост, и за предлагане на подкуп на длъжностно лице, бе отложено отново, този път за началото на октомври. Това стана 2 дни след второто явяване на Мейзер пред Варненския окръжен съд след подновяването му пред новия състав.

През април Варненският апелативен съд отмени 3-годишната присъда на Мейзер и върна делото за преразглеждане от друг съдебен състав. Месец по-късно бе даден нов ход по делото, на което защитата на близките на жертвата поиска отвод на прокурора по делото Виолета Радева, защото не се е съобразила със становището на съдебните медици. Според тях, е имало данни за умисъл в действията на Мейзер, но повдигнатото й обвинение е за убийство по непредпазливост. Съдът обаче не уважи искането на защитата за отвод на прокурора и даде ход на делото. Тогава обнадеждената миска заяви, че очаква справедливост и се надявала, да бъда оправдана и разбрана и да обясни всичко.

След като новото съдебно следствие приключи и в първите дни на тази седмица трябваше да текат пледоарите, защитата на Мейзер поиска да се запознае със съдебния протокол от първия ден и настоя за ново отлагане на делото. Съдът прие искането и отложи процеса за 2 и 3 октомври. Това вероятно е сринало разбитата психика на подсъдимата, която според присъствалите в съдебната зала, е очаквала делото да приключи. След като чула решението на съда за отлагането му през октомври, тя се разплакала, започнала да крещи и изпаднала в истерия. Това продължило и в микробуса на "Съдебна охрана", докато я връщал обратно зад решетките на затвора в Сливен.

Близки на 40-годишния културист Николай Димов, които обвиняват Мейзер в умишленото му умъртвяване припомниха, че на 14 август са отбелязали 1 година от фаталната му мистериозната смърт. Той беше открит задушен с примка от "свински опашки", които според обяснението на Анита я накарал да затегне около врата и ръцете му, като идеята била да ги разкъса, демонстрирайки неимоверната си сила.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно