Обновена  18 сеп 07:49
Цветан Цветанов контактувал с вътрешен човек на "Наглите"

"Не съм го казвал досега, но сега ще кажа, че благодарение на Цветан Цветанов хванахме "Наглите", заяви в скандално интервю по Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев. "Тогава МВР получи информация благодарение на Цветан Цветанов, който беше министър. Той ни запозна с един човек, който после направи контакт с друг, от когото получихме информация. Не мога и нямам право да кажа кой е този човек", допълни Георгиев. На въпроса на водещата дали това е "вътрешен човек" за "Наглите", той отговори положително и допълни, че по това време е установено изтичане на информация от МВР, за което няма наказани.

След интервюто на бившия главен секретар на МВР интернет сайтът "Афера" публично запита главния прокурор Сотир Цацаров дали "вътрешният човек" на "Наглите" не е великотърновският бизнесмен Петър Христов, за когото е публична тайна, че е личен приятел с Цветан Цветанов и бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Неслучайно Цветанов е избран за депутат от района на бизнесмена, а според публикации в местни медии синът на Флоров е бил назначен фиктивно на работа, срещу солидна заплата, в една от фирмите на Христов като благодарност за назначението на редовия служител от РПУ-Горна Оряховица Орлин Тодоров, известен като протеже на бизнесмена Христов, за шеф на териториалното звено на антимафиотите. Това става по молба на неговия покровител и спонсор на ГЕРБ Петър Христов, който моли лично Цветанов и Флоров. Те дали благословията си, а дворът на полицията във Велико Търново бил залят с листовки, когато МВР обявило Тодоров за шеф на БОП. В тях пишело, че той е чадър на наркотрафикантите и че богатството му е по-голямо от доходите му. Сред "върховете" на полицейските му удари е арестът на четиримата лекари от Горна Оряховица, които бяха оневинени за смъртта на бебето.

Петър Христов е бивш представител на СИК в Северна България и оттогава се спряга за близък до Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата. В годините на прехода е шеф на сикаджийската охранителна фирма "Дито". Името на Христов, чийто бизнес дърпа напред именно по времето на ГЕРБ, нашумя покрай аферата с бившия шеф на антимафиотите в старопрестолния град. Тодоров не пропускал да докладва на благодетеля си как вървят разследванията срещу "Килърите" и редовно му "пеел" информации от СРС-та. През 2015 г. той получи 3-годишна условна присъда за изнасяне на информация.

ДУМА припомня, че грешно обвинение на прокуратурата и показанията на тогавашния главен секретар на МВР Калин Георгиев спасиха Цветан Цветанов от присъда за шестте "Не!"-та, с които ексминистърът отказа да разпореди прилагането на разрешени от съда СРС-та на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров и на още двама заподозрени. Независимо от отказа на Цветанов обаче в хода на делото срещу Тодоров стана ясно, че все пак са приложени СРС-та, макар и с нечий друг подпис. Всекидневните отчети на антимафиота към бизнесмена Христов, когото ГЕРБ дори спрягаха за свой кандидат за кмет на Велико Търново, започвали с думите "Шефе, да ти докладвам", стана ясно от обвинителния акт по делото срещу Орлин Тодоров. Бизнесменът бил държан в течение за операции и давал напътствия как да се действа, препоръчвал кой прокурор да се поиска. Според публикации в интернет сайтове комбината Цветан Цветанов-Станимир Флоров-Петър Христов-Орлин Тодоров била печално известна сред бизнеса във Велико Търново и областта с груба намеса в дела и саморазправа с конкуренти под полицейски чадър. Най-тежкото обвинение срещу антимафиота Тодоров бе, че е използвал БОП като рекетьорска бригада в услуга на частни интереси, като се визираше случай с отвличане и държане в плен на младеж, което облагодетелствало крупните благоевградски предприемачи Николай и Любомир Галчеви с 1,2 млн. лв.

В последното си интервю за Нова телевизия бившият главен секретар Калин Георгиев с поразителна осведоменост коментира от офиса в банката, в която работи в момента (на Цветелина Бориславовова), и случая с отвличането на 25-годишния Адриан Златков: "Колегите са направили всичко от необходимото, за да се запази животът на Адриан Златков... Ако аз бях главен секретар на МВР, щях да постъпя по същия начин. Никога нямаше да рискувам живота, за да задържа някой от похитителите..."

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
ГЕОРГИЕВ
|
нерегистриран
08 януари 2018, 14:09
2
0
КАЛИНЧО Е ТАКЪВ ТЪПАК...
1
|
нерегистриран
18 септември 2017, 12:59
7
-2
Туй честен настоящ или бивш комунист е като девствена настояща или бивша проститутка!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно