Обновена  25 сеп 08:04
Телефонни измамници се измъкнаха с по година затвор

Съдът и прокуратурата се похвалиха с присъда срещу телефонни измамници, която обаче се оказа твърде мека - малко над година затвор. И то независимо че имат и предишни осъждания за престъпления от общ характер.

Пловдивският съд е осъдил Александър И. (23), Митко Б. (29), Кирил А. (26) и Господин П. (28). Това е станало по одобрено споразумение с прокуратурата. Първите двама са получили по една година и два месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, третият - една година и пет месеца лишаване от свобода, а последният - една година условно.

Според обвинението на 10 април т. г. Кирил А. и Господин П., които се познавали отпреди, отпътували за Румъния. В Букурещ купили предплатени карти на мобилен оператор. Кирил А. се обадил на Митко Б. и му казал, че смятат да извършат телефонна измама в Пловдивска област. Митко Б. поел ангажимент да осигури човек, който да вземе парите и се свързал с Александър И.

Прокуратурата установила, че на 11 април сутринта Александър И. отишъл в Хисаря. Господин П. и Кирил А. се обадили по телефона на 81-годишна жена. Единият се представил за полицай и казал, че извършва разследване за телефонни измами. Двамата поискали да им бъдат предадени 2000 лв. и други спестявания, които жената трябвало да опише по серийни номера, след което щели да й бъдат върнати. Заплашили я, че ако не даде парите, измамниците ще я нарежат на парчета.

Пенсионерката поставила в найлонов плик от хляб 3100 лв. и хвърлила парите през терасата на къщата си, откъдето ги взел Александър И. Измамниците предупредили по телефона жената да не стои на прозореца, защото можело да се стигне до стрелба и да има пострадали.

При напускането на Хисаря Александър И. бил спрян от служители на МВР, тъй като бил подаден сигнал в полицейското управление. След това били арестувани и останалите трима. Парите са били възстановени на жената.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно