Обновена  27 сеп 07:43
Пуснаха срещу 1000 лв. сина на ресторантьора от Виноградец

Пловдивският Апелативен съд пусна вчера на свобода срещу парична гаранция от 1000 лв. 21-годишния Димитър Тонкев. Срещу сина на смъртоносно простреляния ресторантьор от пазарджишкото село Виноградец Наско Тонкев има повдигнато обвинение, че е държал и е разпространил 2,5 грама марихуана и 0,5 грама амфетамин.
Съдът констатира, че според свидетелските показания има данни, че Димитър се е занимавал с разпространение на наркотични вещества, но отчете и че количеството е малко. Тонкев е задържан изключително по свидетелски показания на четирима души, трима от които са също обвиняеми за държане на наркотични вещества. Веществените доказателства са открити в един от свидетелите. Апелативният съд смята и че няма опасност Димитър Тонкев да извърши престъпление, като взе предвид чистото му съдебно минало.
Адвокатът на младежа Нягол Панев бе категоричен, че полицейската акция и задържането на клиента му има връзка с дело за убийството на Наско Тонкев, по което обвиняем е подалият оставка председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.
Приятели, роднини и жители на Виноградец са събрали близо 400 подписа в защита на Димитър Тонкев. Те са възмутени, че делото се води само по показания на свидетели, без у младия мъж да са открити забранени вещества.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно