Обновена  29 сеп 07:41
Прокуратурата проверява договорите на ловешката болница

Прокуратурата започва проверка в болницата в Ловеч по искане на здравния министър Николай Петров. Целта е да се установи дали държавата е ощетена в полза на частен интерес чрез договорите между МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" и частна структура, съобщи зам.-министър Лидия Нейчева на среща с ръководството и служителите на областната болница. Нейчева, която замества Петров, докато е в болничен, подчерта, че е разочарована от мениджмънта на болницата. Според нея не е нормално месечното възнаграждение на някои лекари да достига 4 хил. лв., не е нормално служители да идват на работа с плащани от болницата таксита, както и декапитализирано дружество да поддържа девететажна сграда. "Не може областна болница да не работи по пътеки за долекуване. Това се преустановява. Сменяме политиката", заяви Нейчева.
Зам.-министърът представи новия борд на директорите с председател Даниела Коларова, финансист от София. За изпълнителен директор е избрана д-р Анка Георгиева, която досега е завеждала Диализното отделение на болницата. Бордът вече е приел да връща половината от възнагражденията си в касата на болницата под формата на дарение, както и ежемесечно да изнася отчет за работата си и за финансовото състояние на лечебното заведение. До дни ще бъдат изплатени заплатите за месец юни и 40% от юлските, а в края на октомври служителите ще получат възнаграждения за месец август и остатъка от юли.
ДУМА припомня, че преди почти месец от Българския лекарски съюз предупредиха, че болницата е заплашена от закриване. Заради липса на лекари спряха да работят кардиологията, урологията и съдовата хирургия.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно