Зам.-районната прокурорка на Варна също е освободена от поста след запоя в работно време
Зам.-районната прокурорка на Варна също е освободена от поста след запоя в работно време

Заместник-районната прокурорка на Варна Милена Даскалова е освободена от ръководна длъжност. Това наказание реши да ѝ наложи Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по образуваното срещу Даскалова дисциплинарно производство заради скандала от пролетта със запой в работно време.

Тогава от прокуратурата съобщиха, че на 13 март Даскалова и бившата вече районна прокурорка на Варна Цветанка Гетова напуснали работните си места по обяд и отишли в заведение, където останали до вечерта. За посещението на двете явно веднага е бил подаден сигнал, защото на място пристигнали проверяващи горестоящи прокурори, които видели двете си колежки в заведението, снели обяснения от сервитьорите и изискали касов бон, който до 15,30 часа показал консумация на 6 ракии, две чаши с уиски и 2 бири. След това проверяващите си тръгнали, но Гетова и Даскалова останали до 21 ч.

По случая бяха образувани дисциплинарни производства срещу двете за уронване престижа на съдебната власт и неизпълнени служебни задължения. Преди 3 седмици предишният състав на Прокурорската колегия наложи същото наказание и на Гетова с 8 гласа "за" и един "против". Днес наказанието на Даскалова беше подкрепено от всички 11 членове на колегията.

Срещу Гетова и Даскалова има дисциплинарни дела и за случай от края на м. г., когато жена подала сигнал в МВР срещу мъжа, с когото живее, защото я заплашил с убийство. Особеното в казуса е, че въпросният човек вече е бил осъждан за убийството на първата му съпруга. След като разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на разследващ полицай, като прекъснали разпита на пострадалата. След това обяснили на жената, че с подадената жалба може да вкара мъжа в затвора, а той имал много познати и не бил това начинът да се защити. Жената била разубедена и се отказала от сигнала си. Заради този случай главният прокурор Сотир Цацаров беше поискал уволнението на Гетова.

През май пък Цацаров командирова Гетова като редови прокурор във Видин за 3 месеца, а Даскалова беше пратена в Монтана, но срокът на командироването им изтече. Даскалова беше и отстранена от ръководна длъжност за 3 месеца, но срокът изтече през септември.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
Ама
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 11:22
3
-1
тези двете още ли са прокурорки??!!
5
хахахаха
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 22:49
4
-3
Като знам каква "Бодра смяна" се задава за шеф на РП Варна, тези двете, ще са светици. Макар, че поне две от кандидатурите ще са на техни хора.
4
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 22:26
9
-2
Само не разбрах защо и за кого е важно тези две госпожи да останат в съдебната система !?!
3
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 19:20
12
-3
Трябва да почерпи, че само с това й се разминава.Тя отдавна трябваше да бъде изритана от съдебната система.Знае се защо.
2
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 16:59
13
-8
Остава Цацаров да пусне едно окръжно за забрана на алкохола по време на работа и системата ще изтрещи.
1
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 15:45
28
-11
Главният прокурор в ЦУМ на бизнес среща тези пият ракии .Дамите са увредили по скоро собственият си авторитет докато главният прокурор на цялата съдебна власт
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно