Обновена  12 окт 07:51
Съд обяви есемес за валидно завещание

Неизпратено съобщение в мобилния телефон на самоубил се 55-годишен мъж, в което той оставя къщата и пенсията си на брат си и племенника си, а не на жена си и сина си, беше прието от австралийски съд за законно завещание.
"Информационното естество на текста е достатъчно за представяне на намеренията на починалия относно наследството му", каза съдия Сюзан Браун при обявяване на решението си в Брисбън.
Съобщението разкрива, че съпругът е недоволен от жена си. В текста се посочва и желанието на мъжа прахът му да бъде погребан в градината. Също така в написаното се съдържат данни за банковата сметка на починалия, а накрая се четат думите "Моето завещание", придружени с усмихнат емотикон.
Вдовицата се опитала да оспори лишаването си от наследство, защото съобщението в телефона така и не било изпратено. Но съдът решил, че съдържанието на есемеса сочи желанието на мъжа тя да не бъде включена в завещанието. Правораздавателните органи се обосновават и с това, че починалият не е имал реални контакти със сина си, а отношенията със съпругата му били трудни, макар че в миналото са изживявали и "по-щастливи дни".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно