Виртуалният измамник Николов е бил разпитван от прокуратурата още през 2011 г.
По случая работи ГДБОП, но не се знае кога ще приключи събирането на материали

Човекът зад фейсбук профила Александър Николов може и да е бил разследван за измами още през 2011 г. Тогава в Районната прокуратура в Благоевград е било образувано дело за измама, а на разпит е викан млад мъж от Кочериново. За него се предполага, че е създал профила, чрез който са измамени десетки хора с оферти за евтини самолетни билети. Засега официално потвърждение, че той стои зад профила, няма. Според "Дневник" през 2011 г. мъжът дори си е признал, че е мамил, но след това делото е спряно. Аргументът бил, че извършителят е неизвестен.

Засега не е ясно дали разпитваният през 2011 г. стои зад профила. Разследващите отказват всякакви данни за самоличността му. Едновременно с това твърдят, че знаят кой е и че се намира в България. По случая работи ГДБОП, но не се знае кога ще приключи събирането на материали. След това те ще бъдат предадени на прокуратурата, която пък трябва да реши дали да започне разследване. По данни на разследващите през профила Александър Николов с оферти за евтини самолетни билети са измамени около 40 души. От тях измамникът е взел между 20 и 30 хил. лв.

"Сега се събират данни от пострадали. След като се докладва в прокуратурата, те вече ще си задвижат процедурата. Работим по случая. Този човек рано или късно ще бъде задържан и ще му бъде потърсена отговорност. Просто трябва да спазваме закона", заяви пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно