Напрежение във ВКС
Лозан Панов иска освобождаването на заместник-председателя на съда Красимир Влахов
За утре е свикано Общо събрание на съдиите
Лозан Панов иска освобождаването на заместник-председателя на съда Красимир Влахов

Красимир Влахов е заместник-председател на ВКС от 2012 г.

Спешно свикване на Общото събрание на съдиите от Върховния касационен съд (ВКС) е поискал днес председателят му Лозан Панов, научи "Правен свят" от свой източници в Съдебната палата. На него "съдия №1" възнамерява да поиска подкрепа за освобождаването на един от заместниците му – председателят на Гражданската колегия на ВКС съдия Красимир Влахов. Очаква се въпросът да се обсъди в сряда от 14.00 часа в зала "Тържествена" на Съдебната палата.

Макар Панов и Влахов да участваха заедно в протеста с тоги на съдии през м. декември 2015 г. на стълбите пред Съдебната палата, според магистрати, отношенията между Панов и Влахов в последните месеци са се влошили. Сред причините за това са политическите позиции, които председателят на ВКС изразява, както и провокирането на напрежение в комуникацията с останалите органи на съдебната власт и отделни магистрати.

При встъпването му в длъжност в началото на 2015 г., Панов заварва Красимир Влахов като заместник-председател на ВКС. На тази позиция Влахов е избран още на 05 април 2012 г. от Висшия съдебен съвет. Съдия Влахов е номиниран за поста от тогавашния председател на Върховния съд Лазар Груев. Непосредствено след гласуването на ВСС, с позиция срещу избирането му се обявява Съюзът на съдиите в България.

Красимир Влахов е роден на 24 септември 1972 г. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски" през 1994 г. Бил е младши съдия в Софийския градски съд, от 1997 г. е съдия в Софийския районен съд. През 2001 г. става заместник-председател и ръководител на гражданската колегия на СРС. От 2004 г. до 2008 г. е съдия в Софийския градски съд, а след това е командирован във Върховния касационен съд. На 22 декември 2008 г. става председател на Софийския районен съд.

На 5 април 2012 година е избран от ВСС за зам.-председател на ВКС.

Бил е преподавател по гражданско право в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски", лектор в Центъра за обучение на адвокати. Съавтор е на книгата "Вещно право-практически проблеми", автор е на "Актуални проблеми на новия Граждански процесуален кодекс", както и на множество статии в специализирани правни списания.

Владее английски и руски език.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
53
|
Bond
20 октомври 2017, 17:59
4
-1
До "наблюдател" - защо не напишеш нещо за юридическите познания на Красимир Влахов, а не къде бил роден? Всеки е роден някъде и не бива да бъде асоцииран с останалите хора, родени там. И без това България е малка държава и сме една шепа народ.
51
Наблюдател - само факти
|
нерегистриран
20 октомври 2017, 11:17
5
-1
Кр. Влахов е роден в Плевен. Калоян Топалов също е от Плевен. Един от главните патрони на Влахов - мочльото Гумен Петков - също е от Плевен и все още е нещо като гау-лайтер на Плевен и Плевенско. Известна е и плевенската връзка на ГЕРБ-мамата! В Плевенско се кандидатира за депутатин, президент, ... и ДС-прасето "Иван" КараКачан, въпреки че е русенски ВЛАШКИ "войвода" (без достъп до НАТО-вска секретна информация!), чиято съпруга пък е парашутиран "по втория начин" елемент от тая система в Прокуратурата! Плевен и Плевенско се оформят като един от кадровите "резервоари" на БКП-ШАЙКАТА с "Плевенска епопея" на баира и червен плам в очите! Ако истинските власи (румънците) направиха реформа и вкараха по затворите партийно-политическите бандити, то тукашните се оказаха в основата на порчната пост-комунистическа (непроменена в същността си) "правова" система!
Влахов е издиган в кариерата му скоростно по "втория начин". Също както и Кал. Топлаов, кумицата БиБа, ВКС-съдийското обкръжение на Влахов (във ВКС, СГС, СРС, ...). Обече Влахов и компания без срам застанаха на стълбите на Съдебната палата до Лозан Панов за да "протестират" срещу порочната система, чиито "плод" са самите те!
Около Влахов във всички етажи на правоохранителната и праовоприлагашата система е структурирана и КАДРУВАНА мафиотско-партийно-номенклатурна, съдебно-адвокатско-нотариална, олигархично-кастово-задкулисна, милиционеро-ченгесаро-фатмашка, финансово-криминално-корупционна, съпружеско-шуро-баджанашка, кумовско-сватоваско-котерийна, масонско-темплиерско-спецсексуална и патриотарско-идеологично-догматична КОТЕРИЯ за "законно" заобикаляне и нарушаване на Законите и Конституцията, като "решението е окончаътелно и не подлежи на обжалване"! Списък с имената на съдиите (все издигани по "втория начин"), адвокатите (съпрузи на някои от тия висши съдии, практикуващи явна неприкрита и натрапваща търговия с влияние и дирижиращи съдебните дела по всички инстанции!), нотариусите (също съпрузи на съдии или прокурори - съпругата на самия Влахов е "виден" столичен нотариус!), ЧСИ-та от същия тип, ..... , може списъкът да бъде започнат и тук, но "безПравен Свят" веднага ще го изтрие! А където трябва тоя го имат с пълните данни за разпищолването им!
Главната причина Топалов и кумицата на Влахов БиБа (Биляна Балинова) неочаквано да подат оставка с несъстоятелни публични доводи е, че са разбрали, че се готви "вълчи капан" на КОТЕРИЯТА на Влахов, към която и двамата принадлежаха и бяха издигани по "втория начин"!
Влахов беше "говорителя" на Лазо Груев и КОТЕРИЯТА при създаването на новия нескопосан ГПК, който само забърка и забърква каши, ИЗГОДНИ и ДОХОДОНОСНИ за цели плеяди котерийни адвокати, нотариуси, ЧСИ-та, ... все "наши хора"!
Чрез Влахов се създаде противоконституционен приоритет за съобразяване и ръководене в действията и актовете при правоприлагането (съчетано с НЕКАДЪРНОТО парламентарно законотворчество): Влахов е главен изпълнител в противоконституционното съдебно НОРМОТВОРЧЕСТВО чрез Тълкувателни решения, както и на залегналата в новия ГПК задължителност на решенията на ВКС (дори когато за противозаконни, противоконституционни и заобикалящи Закона и Конституцията) за съдиите и решенията им от по-долните инстанции, което дава и водещи функци в делата на адвокатите от КОТЕРИЯТА, вместо на съдиите!
Въпрос на време бе от Държавния департамент, Берлин, Брюксел, Страстбург, Хага, Венецианската комистия, ..... да търпят разпищолването на тая КОТЕРИЯ в Гражданското правоопазване и правораздаване! Очаква се "вълчи капан" с оставки и за КОТЕРИЯТА в Наказателното правоопазване и правораздаване!
50
дано
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 16:39
7
-3
да не е новия човек на Панов, а нов човек на съда, че Панов не го е грижа.
49
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 16:13
15
-3
До коментар [#48] от "нерегистриран":
Оказа се истинска новина - Влахов е бламиран. Светла Димитрова е новият човек на Лозан Панов/
Ако информацията ти е вярна, рокадата е кон за кокошка.Ако бях член на ВСС бих гласувал твърдо "против".
48
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 15:51
14
-4
До коментар [#47] от "н":
Оказва се фалшива новина...
Оказа се истинска новина - Влахов е бламиран. Светла Димитрова е новият човек на Лозан Панов/
47
н
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 13:27
11
-16
Оказва се фалшива новина...
46
Нещо повече
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 13:04
19
-19
Влахов трябва незабавно да напусне съдебната власт!
45
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 13:04
5
-3
До коментар [#44] от "Кандидат за трол ":
Имам доста свободно време , а пенсията ми е малка . Моля някой запознат да ми каже къде да се запиша за Интернет трол и дали се плаща добре ? Обещавам да работя неуморно и съвестно .


Гледам са ти нацъкали минуси. Явно не им харесва, че вместо да пишеш правилните неща и усърдно да изпълняваш поръчки искаш да работиш съвестно. Ми те 26-те бройки ако работеха по съвест нямаши да изцвъкат никой от минусите и плюсовете, с които са омацали целия сайт.
44
Кандидат за трол
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 12:20
16
-6
Имам доста свободно време , а пенсията ми е малка . Моля някой запознат да ми каже къде да се запиша за Интернет трол и дали се плаща добре ? Обещавам да работя неуморно и съвестно .
43
защо не огласи мотивите или като Топалов
|
нерегистриран
18 октомври 2017, 11:48
15
-11
До коментар [#39] от "Браво на Панов! ":
Отстрел на едно от знаковите лица на корупцията на върховно ниво.
Трябва да се знае кой е почтен,кой не,напр.защо е този зор в САС точно Милен да реши или да не реши определено дело и колко би струвало в професионален или друг аспект и пр
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно