Пучдемон: Ще се предам на "истинското правосъдие" в Белгия

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че е готов да се предаде на "истинското правосъдие в Белгия, а не на това в Испания", съобщава Brussels Times, цитиран от Агенция "Фокус".

Пучдемон добавил, че не е избягал след референдума за независимост в областта, а просто не е можел да подготви защитата си в Испания.

Пучдемон не пропуска да разкритикува "извънредно варварските действия" на испанското правителство и на министър-председателя Мариано Рахой. Той ги обвинява, че са дирижирали скорошните събития, довели до арест на няколко членове на екипа му. Бившият каталунски лидер призовал към "политически диалог", който според него е единственото решение в настоящата безизходица.

Пучдемон добавил, че ситуацията в момента изисква "политика, която Мариано Рахой не употребява". "Министър-председателят използва прокуратурата, съдилищата, полицията, дори и предприемачи" – заявил Пучдемон. "Не е правилно, че рискуваме 30 години затвор заради това, че слушахме електората си. Всичко това е извънредно варварско. Бях избран. Волята на каталунския народ бе нелегално смазана от правителството на Рахой", коментирал още Карлес Пучдемон. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно