Осуетиха бягството на Йоан, връчиха обвинението на адвокатката му в петък

Обвиняемият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е повикан за разпит в столичната полиция в петък и в присъствието на адвокатката му е запознат с материалите по делото. Досега това беше невъзможно, защото защитникът на Йоан Матев и майка му Сребрина отказваха да получат доказателствата, което стана формална причина разследването да не бъде приключено за 8 месеца. Така Матев беше освободен от ареста от Софийския градски съд с мярка подписка. Прокуратурата обжалва пред апелативния, който ще гледа делото във вторник.

С връчването на обвинението на Йоан Матев прокуратурата ще може да внесе обвинителния акт в съда в понеделник, още преди мярката за неотклонение на Матев да се разгледа на втора инстанция.

Екип на "Телеграф" е видял как Матев е доведен в сградата на полицията в петък следобед, а майката Сребра, която се укривала от разследващите докарала адвокатката Стоянка Маркова. След това потеглила, без да влезе с нея.

Трикът с разпита на арестанта, за да бъдат доведени адвокатите му и да им се връчат материалите от разследването биха предотвратили негово бягство, ако бъде освободен и от втората инстанция на съда.

Йоан Матев ще поиска свобода и във вторник.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно