Нова експертиза за блъснато дете от кметски джип

Експерти за четвърти път ще проверяват дали 6-годишен първокласник сам се е блъснал в задницата на джип "Фолксваген Туарег" на бившия кмет на Трън Станислав Николов. След удара момченцето е без далак и с половин черен дроб.

За новата експертиза е настоял адвокатът на Николов Георги Манолов, съдът в Трън е удовлетворил желанието му. Бившият градоначалник е подсъдим за катастрофа, при която по непредпазливост причинил тежка и средна телесна повреда на Ивайло Стоянов.

На 13 ноември 2015 г. малчуганът минал зад автобус, когато задният ролбар на кметския джип го помел. Николов е шофирал с 25 км/ч, скоростта не му позволила на спре при появата на Ивайло, твърди прокуратурата.

Пред магистратите бе разпитан и шофьор на Николов, който разказа, че фаталният "Фолксваген Туарег" бил негов. След катастрофата от джипа няма следа.

Дело по случая можеше и да няма. Първоначално трънската прокурорка Бисерка Милушева бе на мнение, че Ивайло сам се е блъснал в колата. След намеса на главния прокурор Сотир Цацаров разследването бе поето от пернишки обвинители и те установиха друго. "На 13 ноември се навършват 2 г. от инцидента. Чакам справедливост за децата на България, те са ни най-скъпи", каза пред "24 часа" майката на Ивайло Анита Гълъбова.

Станислав Николов подаде оставка на 2 юни т.г. Той вече основно се занимава с картофен бизнес. За кмет на Трън бе избрана заместничката му Цветислава Цветкова (ГЕРБ). Местни разказват обаче, че в общината се очаква жената на Николов Милена Савова да заработи като зам.-кмет. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
112
|
нерегистриран
13 ноември 2017, 19:15
0
0
Нова мода ще прокарат и по делата за телесни повреди - дали пострадалият е бил ударен или се е блъснал в юмрука на подсъдимия. 'Що пък не :)
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно