Съдийската колегия на ВСС връчват личен златен знак на заместник-председател ката на ВАС Румяна Монова

Съдийската колегия на ВСС, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б "а" от ЗСВ поощри Румяна Борисова Монова – заместник-председател на ВАС с отличие "личен почетен знак първа степен – златен" за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. 

Предложението за поощряване на съдия Монова е направено от председателя на Върховния административен съд Георги Колев. Съдия Монова има над 26 години общ юридически стаж. Била е стажант съдия в Плевенски окръжен съд, младши съдия в Русенки окръжен съд, съдия в Русенски районен съд, заместник-председател в Русенски районен съд, съдия в Софийски районен съд, съдия в Софийски градски съд, председател на тричленен състав в Административното отделение в СГС, съдия във Върховния административен съд и заместник на председателя на Върховния административен съд. В мотивите за поощряването на съдия Монова е посочено, че тя притежава отлична теоретична и практическа подготовка, изключително богат професионален опит, безупречно е изпълнявала служебните си задължения и се ползва с уважението на съдиите и съдебните служители.

Отчетено е, че в своята дългогодишна практика като върховен административен съдия Монова се е утвърдила, не само като олицетворение на държавната функция за съдебен контрол за законосъобразност върху актове, действията и бездействията на администрацията, но и като своеобразен коректив на държавното управление.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно