Оценка на реформата в правосъдието, борбата с корупцията и организираната престъпност
Европейската комисия представя доклада за България
Жан-Клод Юнкер заяви миналата седмица, че докладът за България ще бъде "много положителен"
Европейската комисия представя доклада за България

Европейската комисия ще представи днес годишния доклад за България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Той дава оценка на реформата в правосъдието и борбата с корупцията и организираната престъпност. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви миналата седмица, че докладът за България ще бъде "много положителен", съобщи БНТ.

В предишния доклад Европейската комисия отправи към България 17 препоръки. Сега се очаква Брюксел да направи анализ на постигнатото от София. Няколко мисии от европейски експерти посетиха страната ни през изминалите месеци.

Според комисаря по правосъдието Вера Йоурова целта на механизма е да се постигне устойчив напредък, който да повиши доверието на българите в съдебната система. Брюксел следи с особен интерес делата срещу бивши и настоящи политици и висши магистрати.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нееднократно е обещавал механизът за сътрудничество и проверка за България да отпадне до края на мандата на сегашната комисия, т.е до края на 2019 година.

Очаква се той да бъде заменен с общоевропейски механизъм, който да следи правосъдните системи не само в България и Румъния, а във всички държави-членки на ЕС.

Традиционно докладът за България се представя през януари. Тази година той беше изтеглен по-рано, за да не съвпадне с началото на българското председателство на Съвета на ЕС. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Re:
|
нерегистриран
15 ноември 2017, 09:30
5
0
До коментар [#2] от "Оставка за ЦУМ":
Вън юдите на Шорош от BG!

PS. ЦРУ не е благотворителна организация.

2
Оставка за ЦУМ
|
нерегистриран
15 ноември 2017, 09:23
6
-1
1
Много положителен
|
нерегистриран
15 ноември 2017, 08:47
9
-1
Много добро чувство за хумор.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно