Наложиха запор върху имуществото на Ливиу Драгня за 27 млн. евро

Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния наложи запор на имуществото на петима души, разследвани по делото "Тел Друм" за злоупотреба с еврофондове. Делото започна миналата седмица, а сред разследваните е лидерът на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня. Срещу него се води и друго дело за злоупотреба със служебно положение. Миналата година Драгня беше осъден условно за изборни измами. Той отхвърля всички обвинения като политически мотивирани.

Викове "Оставка" посрещнаха Ливиу Драгня, който посети Националната дирекция за борба с корупцията. Имаше и негови съпартийци, дошли да изразят подкрепа. Наложен е запор върху движимо и недвижимо имущество на Драгня на стойност около 27 млн. евро. 

Той е заподозрян за създаване на организирана престъпна група и подправяне на документи, с цел придобиване на средства от европейските фондове. Разследвани са общо осем души. Става дума за периода 2001-2012 г., когато Драгня е ръководил Окръжния съвет на ТЕлеорман, в Южна Румъния. Заподозрените са приватизирали фирмата за пътни строежи "Тел Друм", откъдето идва името на делото. 

Под контрола на Ливиу Драгня фирмата е спечелила с измами редица обществени поръчки. Разследването е по сигнал на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Оттам имат доказателства, че Румъния е получила незаконно за пътно строителство 21 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие. Средствата трябва да бъдат възстановени.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно