Цачева и Нанков обявяват решението по казуса с царските имоти утре

Министрите на правосъдието Цецка Цачева и на регионалното развитие Николай Нанков ще обявят утре решението на работната група по казуса с царските имоти, съобщиха от правосъдното министерство. В брифинга ще участва и началникът на кабинета на министъра на земеделието Атанас Кацарчев.

Преди няколко седмици от регионалното ведомство поискаха двете дела за "Врана" и "Царска Бистрица" да бъдат спрени, докато се намери извънсъдебно решение за царските имоти.

С него се зае специално създадена група към правосъдното ведомство, която да търси изход от заплетената ситуация. Най-вероятно работната група ще излезе със становище, че само специален закон може да реши проблема.

Още преди 20 г. Конституционният съд излезе със становище, че законът за вземане имотите на починалите царе Фердинанд Първи и Борис Трети е противоконституционен. Законът е гласуван през 1947 г. и е обнародван в "Държавен вестник".

От решението на КС, взето единодушно, до момента не е изработен нов закон. Това доведе до ситуацията Симеон Сакскобургготски и държавата да се съдят взаимно.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно