Пуснаха под гаранция двама данъчни, задържани с подкуп от 2 000 лева

Софийски градски съд освободи срещу  парична гаранция от по 5 000 лева двамата данъчни инспектори, заловени с подкуп от 2 000 лева белязани пари. Според магистратите тази мярка за неотклонение е достатъчна, за да попречи на обвиняемите да повлияят на разследването. Двамата данъчни инспектори отрекоха вина.

Служителите на териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) София бяха задържани в петък, след сигнал до Софийска градска прокуратура и до полицията на собственик на автосервиз в столицата, че му в поискан подкуп.

Според държавното обвинение данъчните инспектори първоначално поискали 7 000 лева от собственика на автосервиза, след това смъкнали исканата сума до 5 000 лева и накрая склонили на 2 000 лева, за да не затворят обекта за 7 дни и да не съставят акт. Данъчните обещали на собственика също, че той няма да бъде повече обект на проверки от НАП, ако им заплаща редовно "такса спокойствие".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
|
нерегистриран
05 декември 2017, 13:36
1
0
Който е свикнал да работи в условията на корупция, явно се справя добре в СГС. А който не си плати 10-те % върху материалния интерес, после чете съдебното решение и плаче.
1
|
нерегистриран
05 декември 2017, 13:06
1
0
Кенефаджиите от СГС пак са "правораздавали" , парично вземайки!До кога ли ще ги търпят и не ги закрият?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно