Бившият конституционен съдия Георги Марков:
Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена*
Няма да гласувам за третия пол. Борисов прави огромна грешка! Подведен е, казва депутатът от ГЕРБ
Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена*

Бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков

Г-н Марков, правителството фактически призна третия пол и прати за ратификация в парламента Истанбулската конвенция, която задължава и децата в детските градини да се съобразяват с това. Вие как ще гласувате в пленарната зала?

Аз няма да гласувам в пленарна зала за ратификация на тази конвенция.

Защо?

Не съм съгласен с твърденията на политолога Андрей Райчев, че нямало къде да ходим и ще трябва да признаем третия пол - щом сме тръгнали към богатите страни, щом те ни дават еврофондове и черпим блага, можем да си затрием суверенитета и те да ни казват какво да правим. Това не е вярно! България, както всички останали членки на ЕС, с членството си в Съюза не са загубили напълно суверенитета си. И не са верни твърденията на някои министри от кабинета на Борисов, че ако искаме да сме европейска страна, трябва да приемем конвенцията. За справка - Унгария е била, е и винаги ще бъде по-европейска от нас по редица съображения, но Виктор Орбан и неговото правителство не ратифицира конвенцията, както и правителството на Робърт Фицо (министър-председател на Словакия).

Аз не съм съгласен и никога няма да гласувам за това, едно момченце в отделенията, което си мисли, че е момиченце, да ходи в женската тоалетна и това да се толерира от българското общество.

Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена! България е страна с патриархални традиции, ние сме християнска и православна държава. И искам да обърна внимание на онези членове на кабинета, които пробутват тази конвенция, както и на някои политолози, коледното обръщение на министър-председателя на Унгария, който е за защита на християнската култура. Той каза, че дори и тези, които не ходят на църква, атеистите, също са християни. Нашата християнска и православна култура изключва тази дивотия. 

Но вие винаги сте твърдял, че сте лоялен член на ГЕРБ. Тази ви позиция няма ли да влезе в противоречие с "правата линия" на партията?

Аз съм лоялен член на ПП на ГЕРБ, винаги ще подкрепям Борисов, но в този случай ще гласувам против, защото ходя пеша на работа до Народното събрание и няма да се червя пред моите избиратели. Хората ме познават, няма какво да им обясня. Повтарям – не сме длъжни да приемем тази конвенция и ако не я приемем, това не значи, че не сме европейска страна. Това е фундаментален въпрос и аз ще гласувам против нея. 

Защо точно сега се поставя този въпрос и дали правителството не е притиснато в началото на европредседателството на всяка цена да бъде ратифицирана конвенцията?

Не мисля, че има нещо общо между европредседателството и тази конвенция. За нея се говори отдавна. Екатерина Захариева е била министър на правосъдието, когато е подписвала тези документи. Може би се счита, че това е част от по-голямата европейска солидарност. Но аз също съм много "за" европейската солидарност и затова изразявам огромно съчувствие за това, което се случи в Германия, и което беше подминато от нашите либерални медии.

Бях в Унгария и гледах по телевизията чудесии как момиченцето Мия на 15 години беше зверски заклано и промушено няколко пъти с нож от афганеца Абдул, който живее от април 2016 г. в германско семейство при родителите на момиченцето и те като християни, обичайки ближния си, го приемат, за да го интегрират, а той тръгва да изнасилва детето. Казва му, че ако "не му бутне", ще го заколи.

На 15 декември родителите отиват в полицията и правят оплакване срещу Абдул. Полицията го привиква, но после го пуска и той извършва престъплението. Затова съм съгласен с Орбан, който казва, че християнството изисква да обичаме ближния си, но най-много изисква да обичаме и нас си – нашите традиции, семейните ценности, християнските ценности, защото се оказа, че евроценностите не винаги се покриват с християнските.

И ще цитирам Доналд Тръмп, който каза: "Американци, върнах ви Коледа!" Защото в последните 8-10 години един американски президент не можа да си строши езика да поздрави с: "Весела Коледа!", а казваше: "Весели празници!". Тези неолиберални изгъзици не ги понасям и никога няма да гласувам за такова чудо.

Имате ли обяснение защо правителството предлага на парламента нещо, което ще раздели за пореден път обществото и ще предизвика негативна реакция срещу властта?

Не мога да кажа. Това е грешка! В крайна сметка г-н Борисов си има глава на раменете, той носи отговорността, той е избран мажоритарно за премиер, избира министри, екипи и т.н.

Аз съм му благодарен, че ме е направил депутат, подписал съм декларация за лоялност към ПП на ГЕРБ и съм лоялен, но този случай надскача вътрешната ми убеденост - това е тежък удар за семейните, християнските и морални ценности на нашето общество. Ние трябва да спрем тези неолиберални неща. 

На какво отдавате тази канонада от негативни статии в чуждия печат срещу България?

Уважавам г-жа Нинова. Видях нейния повик Борисов да отговори на "Гардиън", на "Журнал дьо диманш", на един немски вестник и т.н. Аз съм възмутен от тези писания, смятам, че те не изразяват редакционната политика на тези вестници. Но не съм съгласен с БСП и с г-жа Нинова, които казват, че това са многоуважавани медии. Аз не ги уважавам!

Не уважавам CNN, защото и снощи гледах как продължават да не уважават вота на американците и избора на Тръмп. Не уважавам германските телевизии, които пет дни криха късането на гащи, на сутиени и малтретирането на над 1200 германки и европейки през нощта пред Кьолнската катедрала. Мисля, че тези писания се дължат на отклоняване на общественото мислене в Западна Европа за това, което се случва там. Включително и вчера гледах по унгарската телевизия малтретиране от стотици идиоти на една френска полицайка. Това беше заснето и пуснато в мрежата. Така че тези медии да бъдат така добри да не прилагат двойни стандарти, а да погледнат собствените си страни.

Но те ни критикуват за корупция!

Няма нито една контретика в тези статии, всичко е преразказ на някакви български неправителствени организации, на някакви центрове за изследване на демокрацията, на "Отворено общество", на някакви други наши НПО-та, за които вече в парламента многократно казвам, че не бива да бъдат толерирани, защото е тенденция НПО-та и то платени, да се опитват да се налагат на националните правителства и в България, и в Полша, и в Унгария, Чехия и Словакия. Заявих: Ние сме парламентарна република, а не анархорепублика. Как не се сети тази г-жа, написала статията в "Гардиън" да обогати мнението си с елементарен поглед от страна на правителство, прокуратура, съд! Що за мнение е изтърсил един нашенец от някакъв Център за изследване на демокрация, че нямало вкарани министри в затвора, а трябвало да има! Знае ли този нашенец, че почти срещу всички български премиери – и Костов, и Виденов, и Станишев са водени наказателни производства, но българският съд не ги е осъдил. Няма кой да казва на съда как да гледа делата. 

През тези шест месеца Борисов проведе две срещи с Макрон, среща в Берлин с Меркел, с Тереза Мей в Лондон – нещо незапомнено в нашата история. Ако някой иска да го обвинява в корупция - ще му го каже там в прав текст. Това са меродавни оценки. Не мисля, че Меркел ще се обърне към него с думите: "Скъпи Бойко", ако го смята за корумпиран. Либералният печат отдавна крие истината, която става в собствените му страни, за да не се насажда омраза към преселниците иска да ги заобичаме. Е, на какво отгоре, след това, което става? И още нещо - "Файненшъл Таймс" също е авторитетен. Там пише нашият Ванчо Кръстев. Написа, че противник на Орбан бил не Сорос, а папата. Що за глупост! Та Сорос обвини в антисемисъм Орбан, което накара Нетаняху, влизайки в Будапеща да каже, че не е така. Докога ще търпим всичко това? Докога "либералната недемокрация" ще ни диктува как да живеем?

Продължаващото стоене на България под мониторинг уронва престижа ни. Видя се, че ефектът от него е нулев, но за това пък репутацията ни е накърнена. Трябва ли да имаме по-остра позиция по този въпрос?

Крайно време е мониторинговият доклад с пристигането му от Брюксел да бъде взет от Борисов и хвърлен в кошчето. Наскоро се събуди дълга дискусия дали в България сме дебили или не сме. Преобладаваше мнение е, че не сме! Ами като не сме, защо позволяваме следната идиотщина - да приемаме забележката от Брюксел, че българският парламент при избора на членове на парламентарна квота във ВСС не бил обсъждал дълго кандидатите. Това е безумие! Българският парламент решава дали те да се обсъждат 3 часа или 300 дни. Няма кой да ни казва, даже и Брюксел, колко време да говорим на тази тема. А обективната истина показа, че ние избрахме тези хора с над 200 гласа и да правим псевдодебати и разтегляне на локуми, за да угодим на 4-5 брюкселски чиновници, е недопустимо! 

Ако така продължава – няма да гласувам на евроизборите, защото днес ние продължаваме да се държим към ЕС, както навремето към СССР.

*Препечатваме със съкращения интервюто на Валерия Велева с Георги Марков от сайта Епицентър.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
14
|
нерегистриран
07 януари 2018, 06:24
0
-1
България е страна с патриархални традиции

Pod patriarhalna, razbiraite bashta mi buhtashe maika mi (koiato ima doktorantura) s umruci i nojove, no znatnnite obrazovani rodnini i priateli go obiasniavaha kato semeini otnoshenia. Kusno vecher v nashia respektiran kvartal se noseha drugi plachove ot poboishta. Po magistralite reklamirat vuzglavnici i vodki do jenski cici. Patriarhatut e silen i chudesen ako si patriarh.

Gashliovci, sedete si v patriarhalnika, za decata niama milosurdie. Dano na tezi, koito sa afektirani, da ima blizki da pomagat i da gi obichat, za choveshki sudbi stava vupros. Takava zla strana, no inache hristianska i patriotichna. Kato ste takiva hristiani vuzdurjate li se ot seks predi braka, davate li pari i milosurdie na blijnia, molite li se vecher. Popljuvat v pazvite, no kato chuiat neshto razlichno, hristianin do hristianin. Povrushta mi se ot vas.
13
Zein
|
нерегистриран
05 януари 2018, 17:55
1
-3
То пък като че ли няма изобщо ,хора с такива орентаций,туку виж го ударило вчелото,това не е магазинче с избор господине и другарю ,то се раждаш тъка! Що за заблуждение е това!
Ако вашето дете е с различни наклонности тогава?
12
Така се прави!
|
нерегистриран
05 януари 2018, 14:33
3
-2
ЕДИН МЪЖ, ЕДИН БЪЛГАРИН, ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА КАЖЕ НЕ И НЕ, СТИГА С ТЕЗИ БЕЗУМНИ ЛУДОСТИ,НАЙ-СЕТНЕ ДА ИМА ЕДИН ДОСТОЕН И СВЕСТЕН ПОЛИТИК, КОЙТО ДА КАЖЕ, ЧЕ ЦАРЯТ Е ГОЛ. НОРМАЛНО Е ВСЕКИ СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН, ДОРИ И ТЕЗИ СЪС ЗАДОВОЛИТЕЛНА ОБРАЗОВАНОСТ ДА ВИЖДА НЕЩАТА И ДА ГИ ОЦЕНЯ ПО СЪВЕСТ, А ВИДИШ ЛИ ТИ ПОЛИТИЦИТЕ НИ, КОИТО БИ СЛЕДВАЛО ДА СА ПО-ГРАМОТНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ И ДА НАЗОВАВАТ ЧЕРНОТО КАТО БЯЛО. ЩО ЗА ГЖЛУПОСТИ СЕ НАРОИХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, НЕЩАТА СЕ ДВИЖАТ СТРЕМГЛАВО НАДОЛУ, СПРЕТЕ И СЕ СЪВЗЕМЕТЕ.НЕ СЛУЧАЙНО ТИ Е ИМЕТО ГЕОРГИ, СМЕЛ СИ КАТО СВЕТИ ГЕОРГИ, ТАКА СЕ ПРАВИ, АДМИРАЦИИ!
11
От Сливен
|
нерегистриран
05 януари 2018, 14:26
4
-2
Г-Н МАРКОВ, ПОКЛОН НА БЪЛГАРСКАТА И ДЪРЖАВНИЧЕСКАТА ПОЗИЦИЯ, КОЯТО ОТСТОЯВАТЕ! СЪГЛАСНИ СМЕ С ВАС, ЗАЩОТО ДРУГОТО ОЗНАЧАВА АБСУРДНО ПОДДЪРЖАНЕ И ЛАНСИРАНЕ НА ВРЕДОНОСНИ И УБИВАЩИ ЧОВЕШКИЯ РОД ТЕОРИИ, ОБРИЧАЩИ НАЦИЯТА НИ НА ГИБЕЛ! ПРОСТЕТЕ ЗА НЕВОЛНО ДОПУСНАТИТЕ ГРЕШКИ, НО НА СМАРТ ТЕЛЕФОН С ТЕЗИ ОТБЛЯСКВАЩИ ЕКРАНИ В ТОЗИ СЛЪНЧЕВ ДЕН, ЗНАЕТЕ ЧЕ НЕ СЕ ВИЖДА ДОБРЕ ТЕКСТА, ТАКА ЧЕ ДУМИТЕ ДА СЕ ЧЕТАТ:блестящ и узаконяване ,както и двете запетайчици, простете още веднъж! Живи и здрави бъдете, благословена и спокойна година на всички!
10
БРАВО
|
нерегистриран
05 януари 2018, 12:54
6
-2
БРАВО Г-Н МАРКОВ, ИМАТЕ СИЛАТА И МЪЖЕСТВОТО ДА КАЖЕТЕ ИСТИНАТА И ПАК ИСТИНАТА. ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА ИМА ДВА ПОЛА, ДРУГОТО Е ИЗРОДЩИНА, ОТ КОЯТО ДА НИ ПАЗИ БОГ. СЛАВА БОГУ , ЧЕ НЕ ЛАНСИРАТЕ ТЕЗИ УРОДЛИВИ СЛУЧАИ, А ДАВАТЕ ЯСНА И КАТЕГОРИЧНА ПОЗИЦИЯ- ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И МЪДРЕЦ! ЕТО ТАКИВА КАТО ВАС ТРЯБВА ДА СЕДЯТ НАЧЕЛО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА НАШАТА СТОПЯВАЩА СЕ НАЦИЯ, КОЯТО ИМА НУЖДА ОТ ЯСНИ И ПАТРИОТИЧНИ РЕШЕНИЯ, И БЕЗ ТОВА ВЕЧЕ ОСТАНАХМЕ ТВЪРДЕ МАЛКО ЗА 25 ГОДИШНАТА АСИМИЛАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД И ОТЕЧЕСТВО!
9
От Сливен
|
нерегистриран
05 януари 2018, 12:46
4
-2
Поздравления г-н Марков! Ноторно е за всички, че на пръсти се броят в правните среди и на политическата сцена такива блестя юристи и патриоти като Вас.Винаги сте били острата и мъдра мисъл в българския обществен живот, така че и настоящия Ви трезв и далновиден поглед в отразеното по медиите становище касателно тези намерения за озаконяване на ненормални и болестотворни отклонения от естествената природа на човека са доказателство за адекватното и национално мислена за бъдещото на нашата нация. Вие сте истински българин и патриот, защото сте чужд на лицемерието, зад което често пъти извиняват някой българи своята слабост и липса на мъжество да кажат твърдо НЕ на всякакви безумни идеи. Освен това дълбок поклон на намеренията Ви за търсене на държавнически механизми за противопоставянето на демографската криза /т.е. катастрофа/, доверявайки се на практиката на европейски политици като г-н Орбан, имащи правилно и отговорно национално мислене като Вас! Живи и здрави да сте, и за много, много години, и семейството Ви и България имаме нужда от Вас!!!!!!!!!!
8
|
нерегистриран
04 януари 2018, 15:20
4
-5
"Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена."

Обаче в Конституцията не е казано нищо по въпроса дали жената трябва да се е родила такава или да се е е почувствала в някакъв момент такава, след това да си е направила операция с която се е привела в съответствие с чувството си и да си е сменила документите за гражданско състояние и самоличност в съответствие с резултата от операцията.
Сиреч няма пречка по Конституция стига да уточнят кой ще е мъжът и кой жената, а не да се редуват.
7
Мдаа
|
нерегистриран
04 януари 2018, 14:16
5
-2
В България отдавна има трети пол, този на обратните/п/ по характер. Пълно е с такива и най-вече в политиката.
6
Мариянка Димитрова
|
нерегистриран
04 януари 2018, 13:00
10
-3
От както света същесвува са познати 2 пола още от Адам и Ева,ако имаше 3-ти пол все щяхме да го забележим някъде из надписите и останките.Хората масово лудват и тази лудост трябва да се лекува,а не да се обвързва със конвенция.Напълно е прав г-н Марков.
5
|
нерегистриран
04 януари 2018, 12:54
15
-4
Защо непрекъснато се заблуждава българина, че конвенцията урежда съществуването на т.нар. трети пол. Не прилича на сайт, с претенции за професионално ориентиране, като се нарича "Правен свят" да разпространява такава дезинформация.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно