И министърът на вътрешните работи с безпорни доказателства
Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър
Всички основни експертизи са готови, заяви Валентин Радев
Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

МВР разполага с безспорни доказателства, че Росен Ангелов е убиецът на шестимата души в Новогодишната нощ. Това заяви днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Има около 95 експертизи за шесторното убийство, не всички са готови, но основните, на които се обосновава заключението, че Росен Ангелов е убиецът, са готови", допълни Радев.  

Преди няколко дни директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор по разследването Борислав Сарафов обяви, че са направени 91 експертизи – 18 ДНК, 36 биологични, 31 комплексни и 6 съдебно-медицински.

Днес пред журналисти министър Радев благодари на медиите, че са информирали обществото за случващото се и след всеобщото притеснение, настъпило след жестокото убийство. "По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо", каза още вътрешният министър.

Той обяви, че се очаква утре прокуратурата да даде съвместен брифинг с МВР, на който главният секретар на МВР и колегите му да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които, по думите му, в момента са безспорни.

Както "Правен свят" писа Росен Ангелов бе издирван осем години от властите, за да изтърпи 8-годишна присъда за блудство. По време общодържавното издирване, Ангелов застреля шестима души - Неделчо Юнаков, сина му Георги, Кети Кюхова, дъщеря й Нанси, приятелят на момичето Боби и бабата на Нанси – Еленка. След това, по информация на полицията, се самоуби.

Справка от последното дело за блудство срещу Росен Ангелов показа, че рецидивистът е бил на свобода с мярка за неотклонение "подписка" по време на целия процес срещу него – след като окръжните съдии произнасят присъдата от 8 години, включително и след като апелативните магистрати я потвърждават.

Преди тази присъда Ангелов два пъти е бил в затвора. Първият път е бил лишен от свобода за 2 години и 6 месеца заради кражба. Втората му присъда е в размер на седем години за изнасилване. Росен Ангелов обаче не я излежава напълно, тъй като е предсрочно освободен от затвора.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
10
Свети Петър
|
нерегистриран
10 януари 2018, 15:05
2
-1
Когато Бог е пълнел чукундурите, Радев е бил във военното ... за какво е съда ... естествено за украса ... новогодишна ...

9
|
нерегистриран
10 януари 2018, 09:06
8
0
А Кети като е имала фирма за почистване не е ли чистила и в офиса или дома на Петър Христов и Росен Горския да е ревнувал и от него и да го е убил? Защото стрелбата е със същото високо качество!
Няма значение кой кога е умрял. Като се занесат няколко гилзи в дома на Росен и се натопят дрехите му и в кръвта на бизнесмена ще се получат същите безспорни доказателства. То за да стане това и първия път не е било задължително да е бил жив.
8
|
нерегистриран
09 януари 2018, 22:08
0
-4
До 4 имах предвид
7
|
нерегистриран
09 януари 2018, 22:08
8
-1
Още един тръгнал да правораздава без участие на обвиняемия. Ей, как се не спряха с тия театри!
6
До 5
|
нерегистриран
09 януари 2018, 22:07
1
-13
Като си знаем какво представлява съда, неговият влязъл в сила акт е последното нещо, което може да направи безспорно каквото и да е. По- скоро е обратното
5
Идиот
|
нерегистриран
09 януари 2018, 20:22
12
-1
съм майко, идиот съм! Как по-рано не се сетих, че именно Роско Горския е свършил тази работа!
4
Доказателствата
|
нерегистриран
09 януари 2018, 20:11
18
-2
може да се безспорни, ако по тях се е произнесъл съда с влязъл в сила съдебен акт. Всичко друго са тинтири-минтири, или шменти-капели, както ви хареса.
3
Аз пък
|
нерегистриран
09 януари 2018, 20:00
14
-1
мислех, че е Дядо мраз...
2
До 1
|
нерегистриран
09 януари 2018, 17:18
17
-1
Няма как да видиш. Това става само в територията на Цацаров от ЦУМ
1
|
нерегистриран
09 януари 2018, 17:12
22
-1
Добре де, защо никога в практиката си не съм виждал подобна невероятна бързина в изготвянето на експертизи?! И къде е оръжието, щото окървавена риза може да бъде занесена навсякъде - особено от един мъртвец до друг.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно