Следващата сряда и без ДПС
БСП внася вота на недоверие срещу правителството за "провала с корупцията"
"Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно можеш да имаш такава в управлението", коментира зам.-шефът на ПГ на движението Йордан Цонев
БСП внася вота на недоверие срещу правителството за

БСП внася самостоятелно вота на недоверие към правителството следващата седмица – на  17 януари, обяви в четвъртък в кулоарите на НС лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя заяви още, че мотивите вчера са били разгледани на Изпълнително бюро и на заседание на парламентарната група и е  било взето решение БСП сама да внесе вота.

Нинова обясни, че е провела разговори с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и го е информирала за решението. "Темата остава провалът в борбата с корупцията. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и с гласуването, е тяхно политическо решение", обясни тя.

Корнелия Нинова посочи, че основен мотив БСП да внесе сама вота на недоверие е, че "има принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което е било потвърдено и от депутати от ДПС".

Тя обясни, че разликите са в две основни направления – мнението на ДПС, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. "Само преди 7 месеца се явявахме на избори с управленска програма, с намерение да спечелим изборите и да управляваме", коментира Нинова. На второ място - призивът към медиите, към гражданското общество и БСП да се пази стабилността и сигурността на страната.

"Съгласни сме, че България има нужда от стабилност и сигурност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват. Оставяйки с взаимно уважение с ДПС, ние пристъпваме на 17.01.2018 г. към внасяне на вот на недоверие сами", завърши Корнелия Нинова.

По-късно зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев коментира, че депутатите от движението ще подкрепят вота на недоверие. "Ще гласуваме против правителството. Разбира се с нашите мотиви", допълни Цонев.

"Направихме среща на ниво заместник-председатели на парламентарните групи, след което направихме една среща с лидерите и същия екип, с които уточнихме каква ще бъде темата, но не в детайли. Сформирахме и работна група, която трябваше да изработи мотивите. По Коледа и Нова година не ни бяха потърсили, а днес разбрахме, че на свой форум са решили да внесат вота сами", обясни зам.-шефът на ПГ на ДПС.

"И днес г-жа Нинова обяви на г-н Карадайъ това тяхно решение. Вие преценете това действие какво е?!", обърна се Цонев към репортерите в парламента. "Аз се изкушавам да кажа, че това действие доказва правотата на думите на г-н Доган. Те са снимка на политическата ситуация в страната. Те не предизвикват тази ситуация, а те са константация. Изкушавам се да кажа защо доказват правотата. Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно можеш да имаш такава в управлението", обяви той.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
|
нерегистриран
11 януари 2018, 16:34
3
-5
"Само преди 7 месеца се явявахме на избори с управленска програма, с намерение да спечелим изборите и да управляваме", коментира Нинова.

На нея може и да и се струва, че я бива да управлява, ама на другите дали им се струва същото.

А за това колко я бива да се бори с корупцията да беше казала какво стана със социалистическия батак в социалистически Батак?

3
No pasaran
|
нерегистриран
11 януари 2018, 14:40
3
-2
Хи хи хи, то и вие се провалихте в ... борбЪта с корумпетата даже в собствениците си редици, ама карай да върви, че тя рЪнЪта праи борбЪта ...

2
Ментите
|
нерегистриран
11 януари 2018, 14:30
7
0
Хем били зад Бойко, хем били зад вота ... на недоверие ... иди ги разбери Соколе, Соколе с обръчите ... хем сърби, хем боли, хем от Библиотекарския не дават!

1
и за Данчо и за другата Мента
|
нерегистриран
11 януари 2018, 14:27
3
-2
И двамата сте доказани лобисти и интриганти, а женската е и тотално некомпетентна!

На вас като на малките деца - и 20 ст. са ви много за закуска! Камо ли милиарди?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно