По разследвания за корупционни престъпления
Кметът на община Септември Марин Рачев е задържан за 24 часа
Първа съвместна операция на Специализираната прокуратура, Комисията за противодействие на корупцията и Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор
Кметът на община Септември Марин Рачев е задържан за 24 часа

Кметът на Община Септември Марин Рачев, издигнат от ГЕРБ, стана първата жертва на новия Антикорупционен закон, снимка: YouTube

Спецпрокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и маскирани командоси от Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор нахлуха в четвъртък сутринта в община Септември. Това е първата съвместна операция на службите след влизането в сила на новия Антикорупционен закон. В съвместните действия са били ангажирани около 100 служители на различни държавни институции.

След продължили няколко часа обиски, стана ясно, че кметът на община Септември Марин Рачев е задържан за 24 часа. В петък от Специализираната прокуратурата ще му бъдат повдигнати две обвинения. Едното е за умишлена безстопанственост, следствие на което са настъпили вреди за общината. Второто е за покупката на имот от Община Септември на цени многократно над пазарните от фирма, която преди време е била собственост на Марин Рачев, с което отново са нанесени щети на общината, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В община Септември пристигна и ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Той потвърди, че срещу Рачев се извършва разследване по наказателно производство за нанесени щети в размер на 13 млн.лв. За образуваното производство се разбра още през декември месец м.г. "Съдът решава. Прокуратурата има право да повдига всичко. Съдът е този, който ще определи виновния за едно или друго деяние", коментира тогава обвиненията кметът на Септември. Това не са първите разследвания срещу него. Миналата година Рачев бе изправен на съд за укриване на данъци.

Марин Рачев стана кмет на Септември през 2015 г., като си осигури победа още на първия тур на местните избори. Той бе издигнат от партия ГЕРБ. На въпрос дали е имало политически чадър, Румяна Арнаудова подчерта, че такъв не е имало и припомни, че миналата година кметът на Община Септември е бил предаден на съд от Софийска градска прокуратура за извършено данъчно престъпление. 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
безсрамници
|
нерегистриран
01 февруари 2018, 18:47
2
-4
ей тия неизгодни сделки...нищо няма да стане...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно