Джордж Сорос дарил
550 000 долара за нов референдум във Великобритания
Активисти се опитват да спрат Брекзит
550 000 долара за нов референдум във Великобритания

Джордж Сорос, снимка: БГНЕС

Джордж Сорос е дарил 400 000 лири стерлинги (над 550 000 долара) на активистка група, която се опитва да предотврати излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде Ройтерс. Американският милиардер от унгарски произход придоби световна известност през 1992 г., залагайки успешно срещу британската лира. Активистката група "Най-доброто за Великобритания" обяви, че Сорос ѝ дарил пари чрез свои фондации, съобщи Ройтерс.

Противниците на Брекзит твърдят, че излизането от ЕС ще е най-голямата грешка на Великобритания след Втората световна война и ще подкопае политическото и финансовото влияние, което страната има. Според привържениците на Брекзит обаче той ще освободи Великобритания от един доминиран от Германия експеримент и в крайна сметка британската икономика ще започне да процъфтява, отбелязва Ройтерс.

Премиерът Тереза Мей казва, че Великобритания ще напусне ЕС на 29 март догодина и няма да има нов референдум по въпроса.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
бойкакита
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 14:07
1
0
А ще подари ли такава сума и за референдум в България? Няма значение за какво ще е - дали за съдебна реформа или за джендър-конвенция. Важното е да додат париците, а ние да усвояване грантове, да усвояваме грантове (ох, потекоха ни лигите).
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно